Robot – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Robot – C / C++ – Fórum – Programujte.comRobot – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jurec0
Návštěvník
28. 4. 2010   #1
-
0
-

cawko stale mam jeden problem
programujem robota v C a neviem kedy je if bit is set PINC 0 pravdivy
ked je 0 bit uzemneni
alebo ked je nan napojene napetie 5V?
dik za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
Reklama
Reklama
jurec0
Návštěvník
28. 4. 2010   #2
-
0
-

lebo raz mi povedali ze uzemneni je ked je clear tak fakt nevim som z tohto trochu dement

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
KIIV+42
God of flame
28. 4. 2010   #3
-
0
-

zalezi na zapojeni.. obvykle log 1 = 5V log 0 = 0V ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
3. 5. 2010   #4
-
0
-

ale co logujes neviem co to znamena ja myslim v tom pinc 0 ja neviem co je log

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
sputnikone+1
Věrný člen
3. 5. 2010   #5
-
0
-

To jurec : Ve většině podobných situací to znamená "logická"

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
KIIV+42
God of flame
3. 5. 2010   #6
-
0
-

To sputnikone : tak tak..
To jurec : mozna by nebylo uplne od veci si precist nejaky serial o logickych obvodech .. a hlavne binarni logice... bez toho je to jako stavet motor a neznat ani princip sroubu
mam tuseni ze je jeden i tady

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jurec0
Návštěvník
20. 5. 2010   #7
-
0
-

To KIIV : ale ty ma nechapes ja viem co je log ale som myslel s tym clear a set kedy je uzemneni chapes bud jedno alebo druhe

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
20. 5. 2010   #8
-
0
-

Nepleť do toho uzemnění (akorát ukazuješ, že nevíš, co plácáš) a přemýšlej. Většinou když tam těch 5V je, tak je to 1, čili set. Když tam není, tak je to 0, čili clear. Ale může to být i naopak, záleží na tom, co to je za obvod.
Každopádně to můžeš prostě vyzkoušet. 2 stavy není moc, že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 128 hostů

Podobná vlákna

Robot — založil jurec

Robot — založil jurec

Spamovací robot — založil bbtrash

Karel the robot — založil ladislaf

Karel the Robot — založil Atheo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý