C# Restartování pole buttonů – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# Restartování pole buttonů – .NET – Fórum – Programujte.comC# Restartování pole buttonů – .NET – Fórum – Programujte.com

 

pdulik0
Duch
28. 4. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval by jsem poradit jak "vyresetovat" pole generovaných buttonů. - Už sem na ten problém narazil když jsem dělal mini, ale jelikož sem na nic nepřišel tak sem tam hodil pouze application.restart(); ale teď dělám jinčí program a tam už by se mi to opravdu hodilo,... Jde o to aby když hra skončí tak aby se mi hra zase celá nevyresetovala ale pouze "vyresetovalo" pole bottonů.

public void pole_1()

{
pole = new Button[6, 20];
for (int i = 0; i < 6; i++)
{
for (int j = 0; j < 20; j++)
{
pole[i, j] = new Button();
pole[i, j].Location = new Point(40 + i * 25, 50 + j * 25);
pole[i, j].Size = new Size(25, 25);
this.Controls.Add(pole[i, j]);
pole[i, j].BackColor = Color.Black;
pole[i, j].Enabled = false;
if (j == 19 || i == 0 || i == 5)
pole[i, j].BackColor = Color.White;

}
}
int zluta = 3;
int zluta2 = 15;

pole[zluta, zluta2].BackColor = Color.Yellow;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.248.–
28. 4. 2010   #2
-
0
-

Zdravím,
zajímalo by mě, co je cílem toho resetování? Nové rozmístění buttonů nebo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Petrroll0
Stálý člen
28. 4. 2010   #3
-
0
-

V tomhle se neorientuji, ale co takhle je smazat a vykreslit znova?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
28. 4. 2010   #4
-
0
-

To Petrroll : Otázka právě je, jestli je to mazání nezbytný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
pdulik0
Duch
28. 4. 2010   #5
-
0
-

To djanosik :

cílem resetování ... mno mám hru pro dva hráče která nahoře generuje buttony a ty padjí dolů a ty máš za úkol jednomu druhu se vyhýbat druhý sbírat.. a já bych potřeboval aby vlastně na konci co tě trefí sem si mohl třeba do nového buttonu hodit něco aby se mi to pole načetlo stejně jako na začátku,..přiložim ti exáč snad pochopíš co potřebuju
To Petrroll :
smazat ? jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.248.–
28. 4. 2010   #6
-
0
-

Dobrá, nabízej se následující možnosti:

1. Pokud jsou na formuláři nějaký z těch buttonů, můžeš je odstranit.
2. Pokud máš někde pole těch buttonů, tak ho smaž, resp. vytvoř novou prázdnou instanci a následně do něj přidávej další.
3. Nebo to existující pole nějakým způsobem modifikuj.

Záleží to jen na tobě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
pdulik0
Duch
28. 4. 2010   #7
-
0
-

To djanosik : tak dik moc, nějak se s tim poperu :-)

Ještě by jsem měl dotaz ohledně obrázků, pokud já si vložim na pozadí nějaký obrázek, i když je velmi malý tak se mi hra straěne začne zasekávat, nebylo by proto nějaký řešení jak na to aby se to sekání omezilo??, když sem to potřeboval dříve taks em hodil ten obrázek na button a potom sem na formulář hodil obrázek z buttonu a sekat se to přestalo, to taky nevim jak je to možné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.248.–
28. 4. 2010   #8
-
0
-

Jestli nebude vadit, že ti nenapíšu přímo návod, tak můžeš zkusit: http://www.bobpowell.net/doublebuffer.htm. Ještě by tady byla možnost použít PictureBox, ale nevím jistě ... WinForms jsem už nějakej pátek neviděl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Pole Buttonů — založil Miran

Identifikace buttonu — založil mitt

Čekání na stisk buttonu — založil Stěpán Bokoč

Změna pozice buttonu — založil Hellboy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý