Armstrongovo číslo – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Armstrongovo číslo – Visual Basic – Fórum – Programujte.comArmstrongovo číslo – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Armstrongovo číslo
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 4. 2010   #1
-
0
-

Přirozené číslo se nazývá Armstrongovo, je-li rovno součtu třetích mocnin svých cifer (např. 153 = 13 + 53 + 33 ). Nalezněte všechna Armstrongova čísla do daného N.

Prosím o pomoc. Nevím si s tím rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.176.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 4. 2010   #2
-
0
-

Řešení hrubou silou: projdeš všechna čísla od 100 do 999, rozložíš na cifry (dělení 100, 10 a zbytek po dělení 10), spočítáš ty mocniny a sečteš. Porovnáš s právě testovaným číslem. Pokud bude stejné tak vypíšeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 5. 2010   #3
-
0
-

A neměl byste někdo už hotové řešení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.176.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 5. 2010   #4
-
0
-



for z = 100 to 999
a = z \ 100
b = (z mod 100) \ 10
c = z mod 10
e = a*a*a + b*b*b + c*c*c
if z = e then
'něco
end if
next

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
12. 5. 2010   #5
-
0
-

Nalezněte všechna Armstrongova čísla do daného N !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.157.–
Nosko0
Stálý člen
13. 5. 2010   #6
-
0
-

Anonymní uživatel napsal:
Nalezněte všechna Armstrongova čísla do daného N !!


A ma to byť visual basic, a nie pseudokód !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
13. 5. 2010   #7
-
0
-

Anonymní uživatel napsal:
Nalezněte všechna Armstrongova čísla do daného N !!


(IronyON) Tak se na nej, na smejda, musi!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 5. 2010   #8
-
0
-



for x = 1 to N
a = x
b = 0
while (a > 0)
c = a mod 10
b = b + (c * c * c)
a = a \ 10
end while

If (x = b) then
'neco
end if
next


To Nosko : Kde vidíš pseudokód? :smile19:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 5. 2010   #9
-
0
-

Vše moc díky za pomoc a PROSÍM o VYMAZÁNÍ této diskuze. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Armstrongovo číslo — založil Philipsis

Číslo — založil Garret Raziel

Cislo? — založil Alan

číslo na n-tou — založil Marek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý