Osetreni prirazeni spatne typu do promene – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Osetreni prirazeni spatne typu do promene – Delphi – Fórum – Programujte.comOsetreni prirazeni spatne typu do promene – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
werixon0
Návštěvník
3. 5. 2010   #1
-
0
-

Cus vsichni, mam udelat program na generovani matice a vypsani nejvetsich a nejmensich cisel zradku a slopcu........to neni problem. Na zacatku se ptam uzivatele na velikost matice - pocet radku a slopcu. Ale jak osetrim, aby mi uzivatel nezdal do integeru treba string/char?? Chtel bych, aby se program porad ptal, dokud uzivatel nezada spravny typ. Diky za odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.109.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 5. 2010   #2
-
0
-

Zadávání budeš mít asi do editačního pole, takže uživatele klidně nechej zadávat, co ho napadne. Následně to načítej jako řetězec (string) a kontroluj, jestli je to správný vstup (převod na integer, kontrola znaků, .... podle toho, jak moc chceš být připraven).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
werixon0
Návštěvník
3. 5. 2010   #3
-
0
-

Diky za rychlou odpoved. Ale jeste bych te poprosil, jestli bys mi nemohl napsat jak se prevadi ze stringu na integer - kod. Nak se memuzu dovtipit, jak to udelat. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.109.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 5. 2010   #4
-
0
-

StrToInt

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
werixon0
Návštěvník
3. 5. 2010   #5
-
0
-

To liborb : Ok, uz jsem nasel, takze kdyz do a:=´G´ a pak udelam b: integer, b:=StrToInt(a) ,tak mi vyhodi chybu-´G´ nelze prevest. Ono by to chtelo nakou fci, ktera by vracela true/false. Jinac nevim..... Prosim jeste o malou napovedicku

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.109.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 5. 2010   #6
-
0
-

Takže ještě ošetřit výjimku ... try ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
werixon0
Návštěvník
4. 5. 2010   #7
-
0
-

To liborb : Diky za rady.........

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.109.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý