MdiFormy a sdílení – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MdiFormy a sdílení – .NET – Fórum – Programujte.comMdiFormy a sdílení – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nechda
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
3. 5. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový problém. Stále se mi nedaří posílat data mezi MdiFormy.
Konkrétně se jedná o dva MdiChildy a jeden má poslat text do textboxu toho druhého.
Z parentu mi to funguje bez problému, ale takhle mi to vůbec nejde.
Díky za případnou pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.12.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 5. 2010   #2
-
0
-

Nejlepší je dodržovat hierarchii oken (tříd apod.). Parent zná obě MDIchild okna, ty okna se mezi sebou vlastně ani nemohou znát. Mohl bys jednomu předat referenci na druhý, ale to je trochu "prasárna" :smile1: . Předávej si ty data přes parenta. Jedno child okno pošle data do parenta, ten zjistí, co kdy a jak a bude vědět, že je má poslat do druhého okna (child1 -> parent -> child2). Dobře se tak řeší stavy, že to druhé okno ještě není nebo už zase není atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
JardaJirava0
Stálý člen
4. 5. 2010   #3
-
0
-

Ahoj, nepíšeš zda se má jednat jen o výměnu dat mezi dvěma MDI formy, nebo se mají zapojit všechna vytvořená MDI okna. Nebo třeba jen ta, která jsou určitého typu (instance třídy).
Já bych to řešil přes nějaký EventAgregator (MessageAgregator), jehož instanci bych předaval každému zúčastněnému oknu ve výměně dat. Každé okno by si pak zaregistrovalo požadovanou událost a iniciátor by tuto událost odpálil. Tím dojde k probublání události i do ostatních oken. A v parametru dané události si můžeš předat třeba ten změněný objekt.

Pěkný den,

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Nechda
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
4. 5. 2010   #4
-
0
-

Ahoj, moc děkuji za odpovědi. Už jsem to vyřešil způsobem, který popisoval liborb.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

Podobná vlákna

Sdileni — založil Annim

Sdílení na Facebooku — založil pepa

Sdileni programu — založil dyžon

Sdileni data a databaze... — založil Koudis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý