[C#] Vypis ze 3 polí do 1 pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[C#] Vypis ze 3 polí do 1 pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com[C#] Vypis ze 3 polí do 1 pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #1
-
0
-

Zdravím...
Jsem začátečník v C# a nějak sem se zasekl na části scp potřebuju aby jsem ze 3 textboxu vypsal do 1 textboxu ale nějak mi to tam hází errory děkuji za pomoc



public string Vypis(string dataa, string datab, string datac)
{
try
{
byte[] dataa = new byte[dataa.Length];
byte[] datab = new byte[datab.Length];
byte[] datac = new byte[datac.Length];
encDataa = System.Text.Encoding.UTF8.GetBytes(dataa);
encDatab = System.Text.Encoding.UTF8.GetBytes(datab);
encDatac = System.Text.Encoding.UTF8.GetBytes(datac);
string text = ("[color=red][size=18]{0}[/size][/color]" +
"[color=green]Nfo[/color]" +
"
{1}
[color=yellow]Download[/color]" +
"
{2}
",encDataa, encDatab, encDatac);
return text;
}
catch(Exception e)
{
throw new Exception("Error" + e.Message);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 5. 2010   #2
-
0
-

První problém je v tom podivném zápisu

string text = ("blabla{0}", ehm);

Když chceš použít v řetězci parametry, musíš použít funkci string.Format:
string text = string.Format("blabla{0}", ehm);


Na druhý problém asi narazíš, až se ti to podaří pustit. Podle mě ti to místo obsahu toho byte[] pole napíše jen System.Byte[], ale necháme se překvapit:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #3
-
0
-

Porad to samy mmt poslu chyby...

http://koukej.707.cz/obrazky/qwertz.jpg

Jinak omlouvam se ze v tom kodu nahore mam vic code neuvedomil jsme si to

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 5. 2010   #4
-
0
-

Máš tam dvakrát definovanou proměnnou text, což samo o sobě nevadí, ale k tomu druhému jsi nedal tu metodu string.Format, o které jsem psal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #5
-
0
-

Pardon Pardon ja tam mel 1 string s textem navic ale problem je ze tedka mi to haze asi 15 erroru :-X

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 5. 2010   #6
-
0
-

Tak je ukaž, něco s tím uděláme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #7
-
0
-

No kdybych to mel vypisovat tak tu jsme jeste zejtra tak udelam screen ...
Snad to pomuze ...

http://koukej.707.cz/obrazky/qay.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 5. 2010   #8
-
0
-

Tak pár postřehů: nemáš řečeno, jakého datového typu jsou proměnné encDataa, encDatab, encDatac.

Proměnná dataa atd už existuje, vždyť ji předáváš jako argumenty té své metodě, nemůžeš z ní najednou udělat typ byte[].

Metoda Encoding.UTF8.GetBytes má dvě verze - jedna přijímá jako argument string, druhá přijímá char[]. Ty jí předáváš byte[], což nepodporuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #9
-
0
-

Tak sem to prevedl na char misto byte a tedka me to pise u toho
char[] dataa to u dataa V tomto oboru nelze deklarovat lokální proměnnou s názvem dataa, protože by došlo k posunutí významu názvu dataa, který je již v oboru nadřazený nebo aktuální prvek použit jiným způsobem. (CS0136)
takhle to pokracuje az k datac
a pak u encdataa az enddatac me to pise ze neexistuje k kontextu ... a kdyz to ty zacatky dam string tak me to haze chyby jako predtim akorad z byte se to zmeni na string

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #10
-
0
-

Tak sem se v tom nejak stoural a nakonec to ukazuje jen 3 errory ...

http://koukej.707.cz/obrazky/qwa.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #11
-
0
-

Tak sem to asi vyresil uplne jednoduse jenom nevim jestli me to bude fungovat tak jak ma bez kodovani UTF8
Vlastne sem tam v tom pouzil primo ty promeny dataa datab datac primo do textu ... jen nevim jak mi to bude zvladat diakritiku nevim kdyztak me opravte nebo aspon me ujistit ze to bude fungovat i bez toho jak ma dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 5. 2010   #12
-
0
-

Celá .NET platforma plně podporuje diakritiku, neměl by s ní být problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
4. 5. 2010   #13
-
0
-

Chrasty napsal:
Celá .NET platforma plně podporuje diakritiku, neměl by s ní být problém.

Diky moc v tom pripade se chci pochlubit co sem vytvoril (Prosim nekamenovat teprve se to ucim x))
http://koukej.707.cz/obrazky/Finaly.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Dvourozměrné pole v poli — založil rychtaa

Výpis pole — založil Row

Výpis pole — založil Tominek

Vypis pole — založil Al

Výpis pole — založil pav

Moderátoři diskuze

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý