Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám aplikaci v jazyce C# a chci ji provozovat na Linuxu. Projel jsem jí programem MONO migration analyazer a ten vyhodnotil, že aplikace půjde pod MONO sputit. Nahodil jsem tedy Linux a nainstaloval MONO Develop Studio. Pak jsem přes terminál dal MONO nazevAplikace.exe, ale hodilo to chybu, že aplikaci nelze spustit.
Ptám se tedy, udělal jsem chybu při práci s MONO? Nešla by aplikace pustit přes Wine, pokud bych tam přidal knihovny .NET Frameworku a kde tyto knihovny získat? Díky za odpovědi.
Fórum › .NET
Aplikace v .NET pod Linuxem
Zdravím,
pokud MoMA tvrdí, že spustit půjde, tak to znamená, že tam používáš pouze části, které jsou v Monu implementovány, ale neznamená to, že tvůj program bude fungovat. Pokud jsi tedy měl správnou verzi Mona (tj. tu, pro kterou jsi aplikace s pomocí MoMA testoval), tak zkus hledat chybu přímo v tvém programu. Nebo napiš více podrobností o té chybě.
Přes Wine to pokud vím dost dobře nejde.
To djanosik :
Unhandled Exception: System.IO.DirectoryNotFoundException: Could not find a part of the path "/home/martin/home/martin/Plocha\trace\08-05-2010_05-10-10.txt".
at System.IO.FileStream..ctor (System.String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, Boolean anonymous, FileOptions options) [0x00000]
at System.IO.FileStream..ctor (System.String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share) [0x00000]
at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.IO.FileStream:.ctor (string,System.IO.FileMode,System.IO.FileAccess,System.IO.FileShare)
at System.Diagnostics.TextWriterTraceListener..ctor (System.String fileName, System.String name) [0x00000]
at System.Diagnostics.TextWriterTraceListener..ctor (System.String fileName) [0x00000]
at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Diagnostics.TextWriterTraceListener:.ctor (string)
at elmetrCore.Program.Main () [0x00000]
To marpit : Jasně, organizace adresářů na Linuxu je jiná než u Windows. Pokud chceš, aby program fungoval na obou platformách, musíš s tím počítat.
Děkuji všem za rady, problém byl opravdu v cestě. Opravil jsem to a vše funguje. Jen je problém z českou diakritikou. Kdyby mě někdo napověděl, kde se do MONA dají nainstalovat písma, byl bych rád.
Jinak jsem na internetu našel bezpočet článků, že MONO nepodporuje WinForms. Mohu tedy říct, že tomu tak není (dokonce je podporován i nejnovější framework).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Spuštění souboru, spuštění .NET 2.0 aplikace pod .NET 1.1 — založil Michal
Gtkmm instalce pod Linuxem — založil Alan
Přehrání mp3 pod linuxem — založil x-time
Jak dostat DNS IP pod Linuxem — založil hakka
Střihač spritů (nejlépe pod UNIXem/Linuxem) — založil Matěj Andrle