Zase ten String!!! – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zase ten String!!! – Java – Fórum – Programujte.comZase ten String!!! – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ex
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 5. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
řeším poměrně kuriozní problém, s kterým jsem se ještě nesetkal. Nevím si už rady, hmmm. Snad nějaká dobrá duše poradí.

Ve třídě, která reprezentuje graf mám tuto metodu pro přidání orientované hrany tohoto grafu: void orientovanaHrana(String odkud, String kam){ ... }. V aplikační třídě pak klasicky načtu pole všech vrcholů grafu a chtěl bych, aby si uživatel mohl klasicky vybrat odkud a kam má vést hrana. Problém jsem řešil klasicky přes scanner, čili:



.
.
.

String odkud = sc.next();
sc.nextLine();
String kam = sc.next();
sc.nextLine();
orientovanaHrana(odkud,kam);

.
.
.



Tento postup mně vyhodil Exception in thread "main" java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: -1, což vzhledem k tomu, že když zadám vstup napevno, čili například orientovanaHrana("Ahoj","Nazdar"); opravdu nechápu.
Byl bych moc rád, kdyby mně někdo poradil. Lámu si s tím hlavu opravdu dlouho a s podobným problémem zatím nemám zkušenosti. Předem podotýkám, že by všechny použité metody měly být dobře, protože u pevného vstupu nenastává žádný problém. Problém je jen s uživatelským vstupem.
Předem děkuji za pokud možno včasné odpovědi ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Reklama
Reklama
Ex
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 5. 2010   #2
-
0
-

Podotýkám: Když zadám vstup na pevno - všechno jde jak má ... :smile13:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Ex
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 5. 2010   #3
-
0
-

Problém vyřešen ... odpusťte zdržování ... chyba byla mezi židlí a monitorem - ostatně jako vždycky :smile5: ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý