Do-Loop-While – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Do-Loop-While – Visual Basic – Fórum – Programujte.comDo-Loop-While – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Stigi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 5. 2010   #1
-
0
-

Zdarec, potřeboval bych poradit.
Tady je naprogramováno, aby se vložilo 10 jmen a 10 časů, a poté je to seřadilo. Já potřebuji pomocí Do-Loop-While udělat, aby to nebylo jen pro 10, ale pro neomezeny počet. Zakončeno nulou. :
Sub Zavodnici()
Dim i As Byte
Dim Body As Integer, Jmeno As String

For i = 1 To 10
Cells(i, 1) = InputBox("Zadejte jméno " & i & ". žáka")
Cells(i, 2) = InputBox("Zadejte body " & i & ". žáka")
Next i

For i = 2 To 10
For j = 10 To i Step -1
If Cells(j, 2) > Cells(j - 1, 2) Then
Body = Cells(j - 1, 2)
Cells(j - 1, 2) = Cells(j, 2)
Cells(j, 2) = Body
Jmeno = Cells(j - 1, 1)
Cells(j - 1, 1) = Cells(j, 1)
Cells(j, 1) = Jmeno
End If
Next j
Next i

End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.213.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 5. 2010   #2
-
0
-

Založ si proměnnou pocet (integer), která bude na začátku 0. Místo for bude do (while). Inkrementuj pocet. Místo i bude v programu pocet (např. Cells(pocet, 1) apod.). Podmínka ve while bude Cells(pocet, 1) != 0. A cykly do třídění budou od 2 do pocet a od pocet do i. Pozor na datové typy použitých proměnných.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Stigi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
12. 5. 2010   #3
-
0
-

To liborb :

Dík za odpověd, bohužel vůbec nevím co jsi tím myslel, jsem v tom programu začátečník, a tohle bych potřeboval co nejrychleji vyřešit, neukázal bys mi to prosím přimo na mém konkrétním přikladu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.213.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 5. 2010   #4
-
0
-



pocet = 0

Do
pocet = pocet + 1
Cells(pocet, 1) = InputBox("Zadejte jméno " & pocet & ". žáka")
Cells(pocet, 2) = InputBox("Zadejte body " & pocet & ". žáka")
Loop While (Cells(pocet, 1) <> "konec")

For i = 2 To pocet
For j = 1 To pocet Step -1



A pokud se ti nelíbí, že se ti i konec vloží do tabulky, tak jméno žáka ulož do stringu, který otestuj a ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Stigi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 5. 2010   #5
-
0
-

To liborb :


Mockrát Ti děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Python for loop — založil Bius

Switch, case loop — založil Kefi

Loop pro wordpress na homepage — založil Návštěvník

Zvuk, loop, play, stop — založil Noneus

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý