Práce se stringem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Práce se stringem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce se stringem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
9. 5. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
mám textový soubor, ze kterého čtu postupně řádek po řádku. Každý řádek si pomocí strtok rozdělím tak jak potřebuji a následně musím do konstruktoru třídy předat část řádku. Problém je, že konstruktor chce typ string, ale s pomocí strtok mám pouze char*. Neví prosím vás někdo, jak to řešit? Buď nějakou konverzí toho charu na string nebo místo strtok použít jinou funkci, která pracuje přímo se stringem. Nebo jakékoliv jiné funkční řešení, předem díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.225.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
9. 5. 2010   #2
-
0
-

melo by fungovat string pevod = str;
nebo pridat ke tride pretizenou metodu s char * a pak priradit pomoci =

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
9. 5. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : Ke třídě davát char * nebudu, s tím jsem měl problémů dost (řešili jsme spolu ten problém s pointerama). Zkusim prvni variantu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.225.–
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
9. 5. 2010   #4
-
0
-

Nakonec stačilo jen:

string name;

name = string(token);


Má to jeden malý problém - vkládá se tam konec řádku, čili name je jako text "Neco\n" a to \n je pro mě dost nežádoucí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.225.–
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
9. 5. 2010   #5
-
0
-

Opět moje blbost - chyba na mojí straně, špatně načtený token.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.225.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 89 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý