[C#] Výběr určitého textu z proměný – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[C#] Výběr určitého textu z proměný – C / C++ – Fórum – Programujte.com[C#] Výběr určitého textu z proměný – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Mutagen0
Super člen
11. 5. 2010   #1
-
0
-

Zdravím ...
Jen mě tak napadlo jestli se nějak dá udělat kód kterej by ti z proměný (Co tam vložíte vy jako text) vypsalo jen určitý věci ....
Příklad :
Mám třeba stánku http://ahoj.cz/id=10&pass=300 (je to jen příklad)
a chtěl bych aby mě to z toho linku vypsalo 10 a 300 a každej údaj do jinýho textovýho pole?
Jde to nějak udělat ? Pokud to jde tak bych byl vděčný za každou radu. Děkuji za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
11. 5. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mutagen0
Super člen
11. 5. 2010   #3
-
0
-

djanosik napsal:
Zdravím,
v ASP.NET (možná ne jen tam) můžeš k jednotlivým parametrům přistupovat přes Request.QueryString, dále můžeš zkusit třídu Uri http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.uri.aspx a nebo s pomocí metod IndexOf http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.string.indexof.aspx a SubString http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.string.substring.aspx najdi, co potřebuješ.

BTW: Špatnej topic, C# s C++ příliš nesouvisí.


No tak sem bohuzel nenasel co bych potreboval ... pardon moc se tu jeste nevyznam ... Sem myslel ze by to mohlo jdit pres podminky ale jaksi vubec nevim jak na to :-( mozna to URI je tomu blizko ale v tom se nejak moc nevyznam ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
11. 5. 2010   #4
-
0
-

To Mutagen [: Podmínky klidně použít můžeš / musíš, ale problém je, žes vlastně vůbec nenapsal kde a co chceš řešit. Nezbývá ti nic jiného, než zkusit metodu pokus/omyl, najít si na googlu příklad a nebo počkat, až ho sem někdo napíše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mutagen0
Super člen
11. 5. 2010   #5
-
0
-

No jak sem uz psal v prvnim postu ze by me to treba z URL nejak vybralo urcity veci treba za id=10 a proste nejak pres nakej kod by se vybrala jenom ta 10 ze by to nejak poznalo ze tam je to ID a pak vybralo to co je jakoby za tim ... ale zase nekde aby to skoncilo apod...Nevim jak to udelat proto se ptam zde ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
11. 5. 2010   #6
-
0
-

To Mutagen : Tak zkus využít to, co jsem psal. Trochu snahy do toho!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mutagen0
Super člen
11. 5. 2010   #7
-
0
-

djanosik napsal:
To Mutagen : Tak zkus využít to, co jsem psal. Trochu snahy do toho!


Procitam a snazim se to pochopit

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
11. 5. 2010   #8
-
0
-

To Mutagen : Na tom, co jsem napsal, není co chápat. Prostě načti řetězec do třídy Uri a zkus s ním nějak pracovat (viz. dokumentace), měla by splnit tvé požadavky, ale nevím to jistě. Pokud ne, můžeš to udělat jednoduše tak, že si s pomocí metody IndexOf zjistíš, zda je tam tebou hledanej řetězec ("id=") a pokud ano, tak si s pomocí metody SubString zjistíš, jaká hodnota je za ním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mutagen0
Super člen
11. 5. 2010   #9
-
0
-

Diky tedka si me konecne poradil aspon naznak jak by to melo vypadat ... sem prave nemel predstavivost jak by to melo vypadat...
Pokusim se o neco :-) a dam vedet ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Mutagen0
Super člen
11. 5. 2010   #10
-
0
-

Tak sem spachal todle



public string ZjistiID(string data)
{
string Zjisti_ID = String.Format(data);
string aa = Zjisti_ID.Substring(Zjisti_ID.IndexOf("id=")+3);
return aa;
}


Funguje to ale nevim jak to utnout za ID ... :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
11. 5. 2010   #11
-
0
-

Tak buď za tím bude konec a nic zjišťovat nemusíš a nebo tam bude znak & sloužící k oddělení parametrů, takže opět IndexOf a spočítat, kolik znaků chceš metodou SubString přečíst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mutagen0
Super člen
11. 5. 2010   #12
-
0
-

djanosik napsal:
Tak buď za tím bude konec a nic zjišťovat nemusíš a nebo tam bude znak & sloužící k oddělení parametrů, takže opět IndexOf a spočítat, kolik znaků chceš metodou SubString přečíst.


Ja vim ale on ten pocet cisel se meni nekde jich muze bejt 5 nekde treba 8 jinak vim ze k tomu slouzi Substring(Int32, Int32) to uz mam u jednoho dany ktery se nemeni .... jenom to id zkousel sem neco i ze bych dal k tomu - ale to mu zase nefungovalo tak jak by melo ... Tady bych potreboval spis neco co by slo od id= az k code= mezi tim je to id

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
12. 5. 2010   #13
-
0
-

No tak si ty čísla musíš zjistit. Např. takto (může tam bejt chybka).

public string GetParam(string url, string paramName)

{
// bere v potaz pouze část za otazníkem
url = url.Substring(url.IndexOf("?")).Trim();

// najde místo, kde hodnota parametru začíná a kde končí
int startPos = url.IndexOf(paramName) + paramName.Length + 1;

if (startPos > -1)
{
int endPos = url.IndexOf("&", startPos);

// přečte a vrátí parametr
if (endPos > -1)
{
return url.Substring(startPos, endPos - startPos);
}

return url.Substring(startPos);
}

return string.Empty;
}
Ještě přikládám alternativní řešení s využitím tříd .NETu.
public string GetParam(string url, string paramName)

{
Uri uri = new Uri(url);
var query = HttpUtility.ParseQueryString(uri.Query);
return query[paramName];
}
Obě metody by bylo možné ještě upravit, ale to už nechám na tobě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mutagen0
Super člen
12. 5. 2010   #14
-
0
-

DIk moc opravdu to funguje a pravda musel sem si to jeste trichu upravit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Barva určitého textu — založil Melamber777

Odstranění určitého textu — založil Mutagen

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý