Konverze string na char* – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Konverze string na char* – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonverze string na char* – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
12. 5. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám funkci:

bool ListSearch(char *name);


Této funkci potřebuji předat parametr, nicméně mám jej pouze jako string. Nevíte jakým způsobem to zkonvertovat na char* ?
Zkoušel jsem toto:

char *Cname = name.c_str();

ListSearch(Cname);


Hází to chybu, že nejde konvertovat const char* na char*. Funkce přebírá čistě jen *char, tedy const char* nepotřebuji. Pokud víte jak to udělat, budu moc rád za radu. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.101.–
Quiark0
Věrný člen
12. 5. 2010   #2
-
0
-

Zápis

bool ListSearch(char *name);


znamená, že funkce ListSearch může ten string co dostane modifikovat. string::c_str() vrací cstring, který se modifikovat nesmí. Takže ho nemůžeš nacpat té funki. Řešením je buď upravit funkci ListSearch, nebo si ten string zkopírovat, zavolat ListSearch a pak ho smazat, nebo použít
const_cast<char*>(string.c_str())

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
Bald3rr0
Super člen
12. 5. 2010   #3
-
0
-

To Petr :

ListSearch(name.c_str())
Do další proměnné to ukládat nemusíš :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
m->29+6
Super člen
12. 5. 2010   #4
-
0
-

Ak je to tvoja funkcia tak si ju len uprav na bool ListSearch(const char *name);
Ak nie tak asi cez strcpy().

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Konverze string na int — založil Pebble

String to char — založil eidam1995

Char to string — založil lukas.balaz

String to char — založil kadet

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý