Problém s includovaním knihoven tříd – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s includovaním knihoven tříd – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s includovaním knihoven tříd – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Platan0
Duch
14. 5. 2010   #1
-
0
-

Ahojte,
mám problém s problém s includ knihoven tříd, které jsou v vytvořeny. Abych to upřesnil, tak mám celkem 4 hlavičkové soubory.

base.h
directory.h
file.h
list.h

Když dám program skompilovat, hodím mi to v list.h u #include "directory.h" chybu 6krát tu samou:



Error 2 fatal error C1014: too many include files : depth = 1024 c:\users\platan\desktop\virtualnisouborovysystem 11.5.10 v.2 – kopie\virtualnisouborovysystem\list.h 4


nevíte někdo co stím, zkoušel jsem vložit před všechny knihovny


#ifndef BinaryTree_h
#define BinaryTree_h


a na konec


#endif


ale místo těch 6 chyb, mi naskočilo 144 jiných chyb.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.82.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 5. 2010   #2
-
0
-

Tipnul bych si, že máš např. #include directory.h v list.h a ve directory.h zase #include list.h nebo něco takového. Prostě rekurze v include. Do každého .h souboru přidej #ifndef (list, file ...) /#define/#endif , aby se to includovalo vždy pouze jednou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Platan0
Duch
14. 5. 2010   #3
-
0
-

Zkoušel jsem to promazat některé includy, ale nepomáhá to. V okamžiku, kdy se té chyby zbavím v jenom *.h naskočí mi do druhého. A jak to upravím ve všech, tak mi naskočích nesmyslných 150 chyb, ne-li víc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.82.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 5. 2010   #4
-
0
-

Příklad list.h:



#ifndef List_h
#define List_h

... původní obsah

#endif


U ostatních analogicky. Pokud to není ono, tak sem dej celý projekt ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Platan0
Duch
14. 5. 2010   #5
-
0
-

Diky moc, uz to jede...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Problém s definicí tříd — založil yaqwsx

Include knihoven — založil garamond

Nastavení knihoven v DEV C++ — založil inocencz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý