AJAX & PHP & MySQL vložení záznamu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

AJAX & PHP & MySQL vložení záznamu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAJAX & PHP & MySQL vložení záznamu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
14. 5. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
s tímhle vůbec moc neumím. Napsal by mi někdo návod jak pomocí ajaxu poslat do databáze záznam? Tak aby se stránka nerefreshovala a poslalo to i výsledek něco jako "Üspěšně vloženo"?

Byl bych vděčnej za koplnetní ukázky, z ní bych to měl pochopit

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 5. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
14. 5. 2010   #3
-
0
-

http://www.w3schools.com/php/php_ajax_database.asp je fajn navod, len s tym rozdielom ze si urobis v phpecku vlozenie do db... a samozrejme si prisposobis formular na data...

osobne by som jquery a jemu podobne balasty do toho netahal...

ak tak (to nepochopis) napis podrobnejsie co potrebujes...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 5. 2010   #4
-
0
-

To marioff : Tobě přijde rozumnější řešit v kódu jednotlivé prohlížeče než použít nástroj, který toto udělá za tebe? Zvlášť pokud s AJAXem začíná, tak si myslím, že mu jQuery ušetří hodně starostí. Samozřejmě je dobré vědět, jak to zhruba funguje, ale proč psát zbytečně dlouhý kód, když se to dá udělat jednoduše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
14. 5. 2010   #5
-
0
-

To marioff : no zatím na to koukám jak vyoraná myška.

Chci bez refreshe (celé stránky) odeslat formulář s jedním inputem a zapsat jeho obsah do tabulky (např.: nameTable)

no a do tabulky nameTable přidat id (generovano), name

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
marioff0
Expert
14. 5. 2010   #6
-
0
-

<script type="text/javascript">

function posliajaxom()
{
var obsah=document.getElementById("policko").value;

if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.onreadystatechange=function()
{
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
{
document.getElementById("spanko").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.open("GET","uloz.php?q="+obsah,true);
xmlhttp.send();
}
</script>


<input type="text" id="policko" />
<span onclick="posliajaxom()" id="spanko">uložiť</span>


a vytvoris si subor uloz.php kde obsah policka ziskas (v tomto pripade) s $_GET['q']
napr. po uspesnom ulozeni jednoducho len vypises napr. ULOŽENÉ a to sa ti zobrazi vedla inputu...
PS: neskusal som, hadam nebude problem...

z_moravec: ale no tak... ideme porovnavat jquery z tymto tu ? ten balast s desiatkami kb ? hlavne ak chce vyuzit len ajax fc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 5. 2010   #7
-
0
-

To marioff : Tento přístup byl výhodný v době, kdy se muselo šetřit prostředky. Dnes už nějaký kb nehraje roli a opravdu si myslím, že je jednodušší a výhodnější napsat tři řádky v jQuery než se smolit s tímto. Zvlášť, když do toho chceš později zasahovat a měnit to. Pokud nejde o aplikaci, která bude zpracovávat desítky a víc požadavků za sekundu, tak bych to nehrotil. Ale jsme dost OT, tak končím. JMM si určitě vybere to co je pro něj výhodnější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
14. 5. 2010   #8
-
0
-

To z_moravec : tak já bych rád použil i to jQuery. Aplikace nebude spracovávat tolik požadavků za sekundu. Pokud by jsi mi napsal řešení s pomocí jQuery byl bych moc rád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
14. 5. 2010   #9
-
0
-

To marioff : díky za řešení.. vyzkouším.

Ono to jQuery bude využito více, pro facebox a lightbox

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 5. 2010   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý