Kontrola projektu do školy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola projektu do školy – C / C++ – Fórum – Programujte.comKontrola projektu do školy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

marpit0
Stálý člen
16. 5. 2010   #1
-
0
-

.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.182.–
MarPit
Quiark0
Věrný člen
16. 5. 2010   #2
-
0
-

V rychlosti jsem si to prošel a je to celkem v pohodě. Možná kdyby tomu člověk věnoval víc času, našel by něco podstatnějšího :) Jen třeba ve funkcích na hledání podle jména/příjmení se ti duplikuje kód. A na stav záznamu bys mohl použít nějaký enum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
16. 5. 2010   #3
-
0
-

Je to hezke, ale jenom z funcniho hlediska- chtelo by to moznost si ulozit praci v prubehu a moznost ukonceni bez ulozeni. Takto je mozne udelat chybu a jedinej moznej zpusob jak ji neulozit je vypnout natvrdo, cimz se neulozi ani dosavadni zmeny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
marpit0
Stálý člen
16. 5. 2010   #4
-
0
-

To Krychlik : Díky za tip, určitě do doplním.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.182.–
MarPit
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
17. 5. 2010   #5
-
0
-

Nepiš komentáře k věcem, které jsou jasné. A toto určitě nedělá to, co bys chtěl:

while (i < poc, k < pocet)

Dal jsem to nepročítal, to formátování je pro mě nestravitelné :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
17. 5. 2010   #6
-
0
-

A co není jasné, to napiš tak, aby bylo. Kód který potřebuje ke každému příkazu vysvětlivky je blbě :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 5. 2010   #7
-
0
-

To zdenda : Bohužel je do do školy a v zadání strojí detailní komentáře k programu, tak pro jistotu jsem komentoval skoro vše.

while (i < poc, k < pocet)
Proč by to nedělalo? Bude probíhat, dokud bude kam zapisovata a co zapisovat, poc je pocet prvků v poli a pocet je pocet zaznamu, ktere chci nahrat (vychozi stav je 0). Podle mě v tom není problém.

Jinak k formatovani, trochu se tu na foru rozhodilo, bohužel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.182.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
17. 5. 2010   #8
-
0
-

Načítání stringů (scanf %s) musíš omezit, aby se do cílového pole nezapsalo víc, než se do něj vejde. U všech scanf by nebylo od věci kontrolovat návratovou hodnotu.

V Uloz() jsi asi chtěl zavřít fw. Taky není důvod, aby fr/fw byly globální proměnné, když se používají v jediné funkci.

V Novy() bys mohl upozornit, pokud je požadovaný počet nových záznamů vyšší než volné místo.

Jak už napsal kolega výše, zbytečně se ti tam opakuje kód (a pause+getchar je vyloženě hnus).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
marpit0
Stálý člen
17. 5. 2010   #9
-
0
-

To zdenda : Připomínky opravím, jen nevím dvě věci:
1, co se týče opakování kodu, dalo by se to řešit tak, abych ho neopakoval? Už jsem se na to díval a nevím...
2, i mě samotnému se system("pause") + getchar() moc neíbí, ale pokud getchar nedám, přenese se enter do menu a způsobí tam docela paseku. Pokud by mi někdo poradil jiné řešení, budu jen rád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.182.–
MarPit
Quiark0
Věrný člen
17. 5. 2010   #10
-
0
-

Sakra, tohle jsem přehlédnul :smile15:



(i < poc, k < pocet) je ekvivalentní s (k < pocet)


pravděpodobně místo operátoru , (vyhodnoť všechny výrazy, ale použij jen výsledek toho posledního) chceš použít && (logický AND)

Co se týče opakování - jednoduše přehodíš stejný kód do společné funkce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 5. 2010   #11
-
0
-

#include "stdio.h"
#include "stdlib.h"
#include "string.h"

Nevím jak ve visual studiu, ale obecně hlavičkové soubory z linkovaných knihoven se zapisují se špičatými závorkami (např. #include <stdio.h>). Úvozovky znamenají, že hlavičkový soubor je uložený v adresáři projektu. Pokud máš ty soubory uložené v adresáři projektu, tak můžeš narazit na problém pokud budeš chtít program zkompilovat v systému s jinou verzí kompilátoru (i pokud bude od stejného autora).

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.59.–
sputnikone+1
Věrný člen
19. 5. 2010   #12
-
0
-

To Anonymní uživatel : V MSVS tohle projde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
marpit0
Stálý člen
20. 5. 2010   #13
-
0
-

.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.230.–
MarPit
sputnikone+1
Věrný člen
20. 5. 2010   #14
-
0
-

To marpit : Proč odstraňovat, hodláš ten program portovat na jiný OS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

O Projektu — založil Matej Zabsky

Naprogramovanie projektu — založil Kent

Zalozeni projektu — založil Martin

Rada k projektu... — založil fresh99

Otevření projektu — založil massic

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý