Proměnný název objektu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Proměnný název objektu – Java – Fórum – Programujte.comProměnný název objektu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Roumen
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 5. 2010   #1
-
0
-

Zajímalo by mně, jestli je nějaký způsob, jak získat název objektu z nějaké proměnné, např ze Stringu. Př:

int pocetObjektu = 1;
String nazevObjektu = "Objekt" + String.valueOf(pocetObjektu);

Objekt nazevObjektu = new Objekt();

pocetObjektu ++;
String nazevObjektu = "Objekt" + String.valueOf(pocetObjektu);

Objekt nazevObjektu = new Objekt();

tak aby mi z tohoto kódu vylezly dva objekty - Objekt1 a Objekt2
V porgramu budu mít předem neurčený počet objektů, budu tedy potřebovat názvy jejich referenčních proměnných nějakým způsobem měnit... Jestli zná někdo účinný způsob, nebo jestli je jednodušší ukládat objekty např. do ArrayListu a odkazovat se na ně pomocí indexu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.188.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 5. 2010   #2
-
0
-

Jestli dobře chápu, co chceš udělat, tj. dostat se na objekt přes jméno, které se bude "generovat za běhu", tak potom bych ti asi doporučil asociativní pole (HashMap).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Roumen
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
19. 5. 2010   #3
-
0
-

No nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si všechny objekty ukládal do ArrayListu a přistupoval k nim pomocí indexu. Je to to nejelegantnější, co mně napadlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.188.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

C# název proměnné — založil Andy

Název domény — založil survik1

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý