Sedmisegmet a winamp – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sedmisegmet a winamp – Číslicová technika – Fórum – Programujte.comSedmisegmet a winamp – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com

 

Hill
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
18. 5. 2010   #1
-
0
-

zdravim.Chtěl bych se prosím zeptat, neboť jsem na netu nic nenašel, jak náročné by bylo vytvořit plugin pro winamp a schéma zapojení sedmisegmentoveho disleje(+nezbytné součástky) pro pouhé časovaní.tedy aktualní čas skladby a zároveň odpočet-vše po com portu pc. předem dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.168.–
xhans690
Návštěvník
20. 5. 2010   #2
-
0
-

Odpoved je relativne jednoducha. A to - jak pro koho. Pro nekoho zhola nemozne, pro nekoho prkotina.
Zalezi jak jsi na tom s programovanim, treba v C. Pokud ti neco rika zkratka SDK, tak staci pohledat Winamp SDK a ono ti to uz neco vyplivne. Z tveho dotazu chapu ze zrejme netusis wocogo (nic osobniho, zadne ponizovani tve osoby, kazdy nejak zacinal) takze asi napriklad http://dev.winamp.com/wiki/Plug-in_Developer
to te dale odhodi na http://dev.winamp.com/wiki/Beginner%27s_Basic_Plugin_Guide
pote je dobre se podivat co to ten seriovy port vlastne je treba na http://rs232.hw.cz kde zjistis ze budes zrejme potrebovat budto posuvne registry nebo MCU, protoze seriovy port nema dostatek vystupnich linek.
Lepsi by uz byl paralelni port, http://lpt.hw.cz, ktery ma linek dost, navic se da pouzit takzvany BCD kod a multiplexovani - najdi si datasheet k 4511 a k 74154 . Cimz ze zakladnich 8bitu LPT portu muzes ovladat az 16 sedmisegmentu
Jinak jsem uz videl pluginy pro pripojeni ruznych LCD.

PS:
http://tams-www.informatik.uni-hamburg.de/applets/hades/webdemos/10-gates/40-mux-demux/demo74154.html
tady najdes jak funguje ten 74154
Snad ti to pomuze, a jestli to udelas, pochlub se

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.22.–
Hill
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 6. 2010   #3
-
0
-

Tak konecne se naslo trochu casu a prototyp vyroben.nakonec jsem se spokojil pouze se 4xsedmisegment a lpt.ovsem naprogramovani mi dela opravdu velky problem.neslo by to nejak upresnit popripade naprogramovat?zatim diky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.168.–
Hill
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 6. 2010   #4
-
0
-

a jeste schema.IO jsem pouzil co jsem nasel doma.tak proto je kazdy jiny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.168.–
xhans690
Návštěvník
19. 6. 2010   #5
-
0
-

co tam dela ta 4096? Neni to nahodou JK klopak a ne invertor jako ta 04? Ale asi to je jenom chyba popisu.
V SW budes muset osetrit hw inverzi tech multiplexovych vystupu na trandiku, protoze 3 z nich jsou HW invertovane. Viz napr.

http://lpt.hw.cz

Jinak nepises v cem to chces programovat
Pristup na lpt pod xp je trosku slozitejsi. Musi se to bud pres handly nebo po staru
port($378):=hodnota_pro_datove_piny
. Ovsem pri "starem" postupu je nutno pouzit pomocniky. Treba userport nebo me se osvedcil zlportio

A tady najdes peknej serial jak psat plugin pro winamp v delphi
http://www.builder.cz/art/delphi/winamp1.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
illioner0
Stálý člen
20. 6. 2010   #6
-
0
-

cus,
to je zajimavej napad, asi to taky spravim.. v cecku

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.64.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
Jouda
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
21. 6. 2010   #7
-
0
-

To illioner : To Hill : Nemely by ty tranzistory byt spis PNP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
Hill
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 6. 2010   #8
-
0
-

zkousim to programovat v C++. dari se poslat udaj na monior ale ne na lpt v rozumnem casovem odstupu.bud stav segmentu blika nebo se dane segmenty nerozsviti na pozadovanou intenzitu.pouzivam "userport".asi bude treba zmenit hw.pokud by se nekomu podarilo vytvorit sw-hodte odkaz.diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.168.–
illioner0
Stálý člen
22. 6. 2010   #9
-
0
-

To Jouda :
no nejlepsi je asi multiplexer, pak PNP coz tam poustis stavu... NPN jako relativne nejhorsi reseni :D, tak zdimas z toho okolo 4mA pri 1kOhmu a to ma port snest...

To Hill : nepouzivas tam nahodou Sleep jako prodlevu? tomu bych se vyhl

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.64.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
jouda
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
22. 6. 2010   #10
-
0
-

To illioner : moje rec.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 6. 2010   #11
-
0
-

To illioner : na tom jaky ma rezistory moc nezalezi.. tydle vystupy sou s otevrenym kolektorem, takze tam ma jeste dodatecne rezistory primo z portu ... proste PNP je sazka na jistotu :)

u NPN bude mit mozna dokonce zapornou zpetnou vazbu, takze se hodne utlumi uz pri malem proudu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

WMP11 vs. WinAmp — založil yaqwsx

Program pro AVR — založil Ravien

Activity diagram - ku kódu — založil frno.frno

Asociace vs. agregace — založil Radek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý