Detekovanie či je v inpute zadaný medzerník – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Detekovanie či je v inpute zadaný medzerník – PHP – Fórum – Programujte.comDetekovanie či je v inpute zadaný medzerník – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Thomash0
Newbie
21. 5. 2010   #1
-
0
-

Dobrý deň, robím jednu aplikáciu a mám problém, potrebujem vytvoriť obmedzenie, a to tak, že input nezoberie do SQL príkazu ak v ňom bude zadaná medzera, vedel by niekto pomôcť prosím?

ďakujem za odpovede

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.234.229.–
Reklama
Reklama
marioff0
Expert
21. 5. 2010   #2
-
0
-

napr:

if (strpos($_POST['text_z_inputu']," ") === false) {

// sql dotaz
} else {
// navrat na form
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Thomash0
Newbie
21. 5. 2010   #3
-
0
-

To marioff : nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.234.229.–
w3m0
Grafoman
21. 5. 2010   #4
-
0
-

http://php.net/manual/en/function.strpos.php

Thomash napsal:
To marioff : nefunguje

je velmi vystizny popis chyby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.200.–
Sa Nata A Na. Howgh
marioff0
Expert
21. 5. 2010   #5
-
0
-

zaujimave ze mne to ide :)

hod aku chybu ti vypisalo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
22. 5. 2010   #6
-
0
-

pokud chces zkontrolovat mezery a ostatní bílé znaky (tvrdá mezera, enter ,tabulátor, apod)
doporučuji takhle

if (!preg_match('#\s#', $var))

echo "není mezera";

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý