Caute, riesim jeden problem a ten je v nazvu topicu.. neviem co mam dat do .htaccess aby mi podlozilo hlavnu domenu na vsetky subdomeny ktore neexistuju napr. ja neviem ja.domena.sk presmeruje na domena.sk ale to ja tam ostane.. Doteraz som to riesil cez webadmina hostingu ale u tohto to nieje a potrebujem to vyriesit cez htaccess.. a kde tento htaccess dat, do akej zlozky..
pretoze riesim jazyky stranky cez subdomeny a neviem zariadit cez htaccess aby napr. en.domena.sk/stranka mi podlozilo domena.sk/index.php?page=stranka&lang=en kuprikladu ale samozrejme en.domena.sk/stranka by ostalo v URL normalne napisana..
neviete jak nato? dlhsie som nekodil a som pozabudal dost veci... snazil som sa hladat ale na google som nikdy v tomto nebol..
Fórum › Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess
Ako na podlozenie hlavnej stranky vsetkym neexistujucim subdomenam?
to vazne nik nevie alebo toto forum nik nesleduje?
ani netreba aby mi dolozilo k tomu lang=en ked si mozem language precitat z hostu.. proste iba potrebujem aby mi pri neexistujucej subdomene podhodilo hlavnu domenu s tym ze url ostane tak jak je.. to je vsetko.. viem ze sa to da u byvaleho hostingu to slo nastavit ..
neviem ci sa to bude dat z htaccessu... skor by sa to malo riesit na urovni php... napr. tak ze vsetky poziadavky sa budu zobrazovat z jedneho suboru, a subdomenu si zistis z $_SERVER...
sorry ale myslim ze cez PHP to nepojde a to z toho dovodu, ze php skript sa ani nema sancu spustit ked vypise Not Found hlasku apache :).. myslim ze treba nieco nastavit v htaccess.. cez php by to mozno slo jedine tak, ze by som si ku subkam s jazykmi hodil index.php a cez to to riesil.. da sa to, lenze problem je ten ze neviem ako zo subky pristupit k domene pretoze ono to bere ako iny server a nechcem aby sa to pripajalo ako k "vonkajsiemu"... proste nemozem includovat file v subke ktory sa nachadza v hlavnej domene tak aby to neslo "mimo".. ak je nejaky napad ako to spravit :).. aby som nemusel v php.ini povolovat includovanie suborou z inych domen co nieje moc bezpecne ..
btw.: vsak o tom som hovoril ze subku si mozem zistit napr. aj z hostu ($_SERVER['HTTP_HOST']) ...
hmm.. nepochopil...
napr. tak ze vsetky poziadavky sa budu zobrazovat z jedneho suboru
v htaccesse si nastavis ze vsetky poziadavky (vratane tych ktore obsahuju subdomenu) ktore nebudu obsahovat konkretny subor budu nasmerovane napr. na index.php v roote... tym odpada primitivna praca zo subdomenami....
a subdomenu si zistis z $_SERVER
to aka poziadavka prisla zistis z $_SERVER['HTTP_HOST'] a nasledne inkludnes subor ktory patri k danej subdomene... samozrejme musis mat vsetky subory len za root adresarom ( na druhu stranu, naco sa drbkat z rozsekanim stranky na subdomeny vo vlastnych priecinkoch)
a ako si to nastavim? cez errordocument? a ako dat ze myslim index.php v roote? pretoze som skusal normalne cez http no problem je ze subdomena sa strati.. a to ja prave nechcem aby som ju potom mohol zistit cez host a tym zistit jazyk..
nie cez errordocument ale normalne podhodenim indexu UPLNE KAZDEJ poziadavke, ktora nebude suborom (obrazok, javascript, css....)
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^ REG VYRAZ $
RewriteRule ^ REG VYRAZ $ index.php
REG VYRAZ treba napisat tak aby sa nepodhadzoval index aj obrazkom atd.... napr. ^([\_a-zA-Z0-9\-\/]*)/$ alebo sa zamerat na koncovky u suborov na konci adresy (.php,.css,.jp[e]?g) ....
a v indexe si "rozsekaj" $_SERVER['HTTP_HOST'] a podla potreby inkludni subor pre danu subdomenu....
no hej lenze problem je ten, ze ten index.php ktory podhadzujem je na hlavnej domene a tento .htaccess by bol na subdomene.. cize nema naco odkazat, v roote subdomeny taky subor nieje.. o to ide... neviem ako mam podsunut index hlavnej domeny a nie ten co sa nachadza v roote subdomeny.. proste neviem ako to mam napisat.. skusal som napr. toto:
.htaccess(subdomena)
RewriteRule ^ REG VYRAZ $ http://hlavnadomena.sk/index.php
nejak podobne, a iba to presmerovalo na hlavnu domenu, ale ja chcem aby sa ta URL nemenila, iba podhodila obsah hlavnej domeny.. to znamena, ze ked pojdem na en.hlavnadomena.sk napr., tak mi ostane hore v adrese en.hlavnadomena.sk a obsah bude podhodeny z hlavnej domeny..
vidim to tak, ze to spravim rucne.. sice po kazdej uprave hlavnej domeny vsetky subky upravovat s jazykmi, ale co mi ine ostava..
potom treba poziadat hosting o "wildcard subdomains", vsetky dotazy budu smerovat na index v roote
To Lordest : jednym mailom na podporu to vybavis, kazdy slusny hosting s tym nemoze mat ziadny problem
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ktore stranky si pozerate ako prve? — založil dalaman
Ako zachytiť udalosť po zmene stranky sposobenej AJAXom — založil vlado0991
Chci replacnout adresu stránky na které se právě nacházím, bez refre… — založil Elhomero
Ako spolahlivo zistit ci je subor novsi ako druhy — založil marioff
Moderátoři diskuze