Rmdir() a unlink() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rmdir() a unlink() – PHP – Fórum – Programujte.comRmdir() a unlink() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
4. 11. 2006   #1
-
0
-

Pri registracii kazdeho uzivatela som vytvoril directory s menom jeho id. do tohto dir si neskor moze nahrat fotku svojho profilu... max. 1 subor... pri zmene sa ten predchadzajuci vymaze.. pri zruseni konta uzivatela som pouzil skript



if(file_exists(\"Users/$du[id]/$du[fotka]\")){
unlink(\"Users/$du[id]/$du[fotka]\");
}
rmdir(\"Users/$du[id]\");

takze ak sa fotka nachadza v tomto dir tak sa vymaze (lebo moze sa este stat ze user ma nastavenu fotku defaultne a ta sa nachadza inde) lenze pri prejdeni na rmdir mi vypise ze ho nemoze vymzat lebo nie je prazdny... pritom ak tam ten jeden subor je, je vymazany...pouzivam WinXP teda nemam nam linuxove bodkove subory a chmod mam nastaveny na 777..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
amatér
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
31. 7. 2018   #2
-
0
-

Omlouvám se, jestli píšu blbost, ale možná ti tam zůstává otevřená adresář a je třeba zrušit jeho otevření pomocí  closedir()...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8394:358e:f102:...–
Kit+15
Guru
31. 7. 2018   #3
-
0
-

#1 Milan
K čemu tam máš ta zpětná lomítka?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:5d4c:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
1. 8. 2018   #4
-
0
-

S tim otevrenym adresarem mne napada, u wordu dela to, ze si zamyka otevreny soubor, dokud word neukoncis. Kdo vi, co se deje u XP.

Ja bych zkusil adresar vytvorit, pak smazat. Pak vytvorit, pridat soubor, smazat soubor, smazat adresar. To by melo projit, jak popisujes, protoze v prubehu toho kodu nic dalsiho neoteviram. Pokud to neprojde, pak je neco hrozne spatne. Mozna mas zapnute nejake zalohovani souboru (klonovani na server) nebo antivir nebo neco soubor zablokuje. Mozna jen docasne.
Tak bych to mazani mozna pustil pres cron hromadne jednou za pul dne nebo tak a provedl nejaky test, jestli mi to vse smazal a kdyz ne, tak asi rucne dohledal problem a smazal to sam. Teda, kdyby se mi nechtelo zjistovat, co presne mi smazani toho souboru nedovoluje.

Celkem oblibeny trik hackera je podstrcit vir.exe jako vir.jpg. Pak to treba blokne antivir.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
Kit+15
Guru
1. 8. 2018   #5
-
0
-

#4 peter
Když chceš ve WXP smazat otevřený soubor, tak to (na rozdíl od Linuxu) nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:d8a8:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Problém s unlink() — založil xxxmerlin

Program pro AVR — založil Ravien

Activity diagram - ku kódu — založil frno.frno

Asociace vs. agregace — založil Radek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý