Prezeranie Obrazkov... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prezeranie Obrazkov... – PHP – Fórum – Programujte.comPrezeranie Obrazkov... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
4. 11. 2006   #1
-
0
-

Mam stranku na ktorej mam zobrazene vsetky thumbsy fotiek z danej katogerie (napr. z lyzovacky). Kliknutim na thumb sa mi zobrazi vacsia fotka, jej detaily a komentare k tejto fotke. No a chcel by som tam umiestnit odkazy, pomocou ktorych by sa uzivatel posunul na predchadzajucu fotku resp. dalsiu... pomocou id to nechcem robit aj ked zatial idu zasebou tie cisla ale v buducnosti nemusia. Chcel by som nejak pomocou SQL dotazu informacie fotky na ktoru som klikol ale aj informacie tej pred a po.. lenze myslim ze SQL nieco take neriesi takze by to chcelo nejak v PHP urobit ale neviem ako.. dikes za pomoc.. dufam, ze ste ma pochopili:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
4. 11. 2006   #2
-
0
-

To mORb:
Zjistíš si ID, asocijuješ pole a pak jen naiguješ.

	$dotaz1="select * from ".$GLOBALS["rspredpona"]."fotky where visible='0' order by datum";

$dotazcla=mysql_query($dotaz1,$GLOBALS["dbspojeni"]);
$pocetcla=mysql_num_rows($dotazcla);
for ($pom=0;$pom<$pocetcla;$pom++):
$data_cla=mysql_fetch_assoc($dotazcla); // nacteni dat
echo $data_cla["urlfotky"];
echo "";
endfor;


To je příklad, do tho zahrneš navigaci..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Milan0
Stálý člen
4. 11. 2006   #3
-
0
-

no tento skript mi zobrazi vsetky fotky v kategorii.. a ja by som potreboval len tu co je pred aktualnou fotkou a dalsiu co ide po nej...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
4. 11. 2006   #4
-
0
-

Já bych to řešil takto:



$act_id = intval(5); //Sem nactete id aktualne zobrazeneho obrazku
$res = mysql_query('SELECT id
FROM obrazky
WHERE id < '.$act_id.'
ORDER BY id DESC
LIMIT 1');
if(mysql_num_rows($res)) {
$row = mysql_fetch_assoc($res);
echo '<a href="...'.$row['id'].'...">Predchozi';
}
$res = mysql_query('SELECT id
FROM obrazky
WHERE id > '.$act_id.'
ORDER BY id ASC
LIMIT 1');
if(mysql_num_rows($res)) {
$row = mysql_fetch_assoc($res);
echo '<a href="...'.$row['id'].'...">Nasledujici';
}

Edit: Chybka se přecijen vloudila-

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
5. 11. 2006   #5
-
0
-

To D1ce:No skusal som to, a potom som si spravil podobny skript, ale nechapem preco mi oba skripty vypisovali len odkaz na fotku s id 32 bez ohladu na to z akeho aktualne nacitaneho obrazka som nan klikol... vyzera ten skript celkom rozumne a funkcne..nechapem preco nechce ist..

Edit:
mal som tam drobnu chybycku.. uz to fici.. nakoniec som to spravil takto:

$next=mysql_query("Select id_ob from photo where id_ob>'$id_ob' and kategoria='$fotky[kategoria]' order by id_ob limit 1");

if(mysql_num_rows($next)){:ms_0435:

$next_id_vysl=mysql_fetch_array($next);
$next_id=$next_id_vysl["id_ob"];
echo'<a href="index.php?page=image&id_ob='.$next_id.'"> >>> </a>';

}

Dakujem za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Prepinanie obrazkov — založil wrany

Stiahnutie obrázkov — založil Freeline

Nahlad obrázkov — založil Tomáš Lacko

Prehliadac obrazkov — založil martin.007

Posúvanie obrázkov — založil Peter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý