Co s tím ?? Notice: Undefined index: durka in d:\easyphp1-8\www\aaa php2010\888888.php on line 9 – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co s tím ?? Notice: Undefined index: durka in d:\easyphp1-8\www\aaa php2010\888888.php on line 9 – PHP – Fórum – Programujte.comCo s tím ?? Notice: Undefined index: durka in d:\easyphp1-8\www\aaa php2010\888888.php on line 9 – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
25. 5. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, učáím se sám PHP a pořád mi tam skáče taková hláška ? Pomůžerte mi ji odtrsnit ? Díky, -M-

<form action="888888.php" method="Post">
Chci 100 bodů: <input type="radio" name="durka" value="100"> /
Stačí mi 50 bodů: <input type="radio" name="durka" value="50"> /
<br>
<br>
Přičti <input type="submit" value="odeslat">
</form>
<?php
$durka = $_POST['durka'];
if ($durka=="100")
echo " ... přičítám 100 bodů " ;
elseif ($durka=="50")
echo " ... přičítám 50 bodů " ;
else
echo " Vyber si a nestyď se !!! " ;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.229.–
Nosko0
Stálý člen
26. 5. 2010   #2
-
0
-

...

<?php 

if(isset($_POST['poslal']) && !empty($_POST['durka']))
{
echo " ... přičítám {$_POST['durka']} bodů " ;
}
if(isset($_POST['poslal']) && empty($_POST['durka']))
{
echo " Vyber si a nestyď se !!! " ;
}
?>

Napríklad takto, ta hláška hovorí to, že tvoja dúrka neexistuje, čo je pravda, lebo ak načítaš stránku s formulárom, tak naozaj neexistuje, až po odoslaní formuláru (fcia [url="http://php.net/manual/en/function.empty.php"]empty[/url]). Takéto hlášky sa dajú "potlačiť" napríklad tým že na riadok kde to píše dáš @,ale vrelo ti to neodporúčam. :smile1: u teba napríklad
$durka = @$_POST['durka'];

varovanie ti zmizne, ale aj tak to nebude robiť, to čo si chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
26. 5. 2010   #3
-
0
-

nebo pouzit isset( $_POST['durka'])

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Undefined index — založil Jozef

Aaa poptavka — založil mustafa

PHP off-line — založil pali6

MySQL EasyPHP1-8 — založil olgo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý