Řazení datagrid – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Řazení datagrid – .NET – Fórum – Programujte.comŘazení datagrid – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JendaB
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 5. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, programuji v C# a používám VS2008, pro zobrazování dat z SQL používám komponentu DataGrid. Řeším problém jak udělat, aby se mi v datagrid zobrazovala nová data na první řádek atd. Jelikož už mám dost dat je nepraktické scrolovat na poslední řádek, abych se mohl podívat na nová data. Díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.95.120.–
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
26. 5. 2010   #2
-
0
-

Řešil jsem zrovna včera jestli datagriview nemá nějaké přepínátko "zobrazovat od posledního". To jsem nenašel, takže přišlo na řadu nejprimitivnější možné řešení - na kolekci, kterou jsem datagridview krmil jsem použil .Reverse() :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
JendaB
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 5. 2010   #3
-
0
-

To velurex :
Jak si to dělal, já mám komponentu DataGrid tak snad to půjde taky použít.Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.95.120.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
27. 5. 2010   #4
-
0
-

A co takhle když to bereš z databáze, použít rovnou SQL příkaz aby ti to vypisovalo od nejnovějšího?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.86.–
JardaJirava0
Stálý člen
27. 5. 2010   #5
-
0
-

Ahoj, je dobré si uvědomit, že Grid obecně je jen zobrazovací prvek, který ukáže jen to, co se mi předhodí za datasource. Je jedno, jestli se jedná o starší DataGrid nebo novější DataGridView, alespoň co se týká jejich napojení na data. Oba mají vlastnost DataSource, kam můžete vložit jakkoliv seřazenou kolekci objektů, které se poté zobrazí. Pokud tedy máte kolekci objektů a umíte ji seřadit tak, aby měla nově vložené prvky na začátku (index 0), pak jen tuto kolekci předejte tomu gridu.
Záleží jen, co používáte jako zdroj dat, pokud je to DataTable, tak ne asi nejsnazší ji předat přes DataView a tomu nastavit příslušnou vlastnost Sort. Pokud se jedná o nějakou kolekci, pak je třeba ji seřadit a až poté předat.

Pěkný den,

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
JendaB
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 6. 2010   #6
-
0
-

To JardaJirava :
Dík všem za rady, nakonec jsem to udělal pomocí SQL příkazu. DataGrid jsem trochu přecenil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.95.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

Podobná vlákna

DataGrid v TabControl — založil Martin

Problém s DataGrid — založil subiik

Vyhledáni v datagrid — založil Geee

WPF DataGrid Binding — založil m4r10

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý