Zdravim
Hosi, mozno banalita, ale potreboval by som nejake vysvetlenie tej booleovskej logiky. Teda, je mi cca nieco jasne ... ale prakticke vyuzitie v tom nevidim takmer ziadne, resp, neviem co presne a aku ulohu to v kode ma ... ako priklad napr menu pomocou prikazu switch:
int main()
{
bool konec = false;
for (;;)
{
int volba = nabidka();
switch(volba)
{
case (1):
ProvedUkolJedna();
break;
case (2):
ProvedUkoly(2);
break;
case (3):
ProvedUkoly(3);
break;
case (4):
continue; // nadbyteèné!
break;
case (5):
konec=true;
break;
default:
cout << "Prosim vyberte znovu!\n";
break;
} // konec pøíkazu switch
if (konec)
break;
} // ukonèení smyèky for
return 0;
} // konec funkce main()
co presne tam ten bool robi ? a kedy je vhodne vyuzivat ? a nieco k tomu ... moze mi to niekto vysvetlit ? pripadne nejaky odkaz kde by som to vysvetlenie nasiel v trosku sirsej forme ako je zakladne vysvetlenie... na tomto vzdy zabrzdim, takze by mi to dost pomohlo ...
Fórum › C / C++
Booleovska logika
Bool je typ promenne, ktera muze nabyvat pouze dvou stavu. Bud 1 nebo 0 (true, false). V tvem kodu prochazis smycku 'for' porad dokola a nakonci se kontrolue jestli je tvoje promenna 'konec' je 0 nebo 1. A vypada to, ze nejdrive mas nejakou nabidku funkci, ktere se maji provest, vyberes ukol a program to provede. Spravne ? no a pokud zadas, ze to chces ukoncit, nastavi se tvoje promenna 'konec' na true, tim padem se podminka v 'if' bude pravdiva a program vyskoci ze smycky. Nevim jestli jsem to napsal nejak pochopitelne ..
Co se tyce pouziti Bool - Moznosti je opravdu hodne. Hodi se napriklad pro indikaci jestli se neco v programu provedlo, nebo prave v techto smyckach co mas, kde se kontroluje nejaka udalost nez se muze pokracovat v programu dal atd ...
To _Radek_ : mozno tomu rozumiem... mal som prave problem s tym pouzitim boolu v if...
takze, pokial podmienka nadobudne hodnotu 1(true) je pravdiva, resp vykona sa, kym je 0(false) nevykona sa, resp, v pripade ze by sa v podmienke nachadzalo else, vykonal by sa prikaz za else ? je to tak ?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vyrokova logika — založil fixxa
Logika počítače — založil Petr
Server - Klient logika — založil Kubas129
Výroková logika (kontradikce) — založil Tomas
Logika s časy | SQL+PHP — založil Ralis