Programátorské začátky - procházení okolních hodnot v poli => na krajích sahání za pole – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Programátorské začátky - procházení okolních hodnot v poli => na krajích sahání za pole – .NET – Fórum – Programujte.comProgramátorské začátky - procházení okolních hodnot v poli => na krajích sahání za pole – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ubew
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
29. 5. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám poměrně jednoduchý příklad - Miny, on není těžký, ale mám celkem problém s tím, jak udělat, aby to nesahalo za pole při procházení okolních hodnot (v rozích, na krajích), už jsem to několikrát zkoušel, ale vždycky to nefunguje jak má, je možné si pro každé okolní pole [i-1, j-1], [i+1,j-1],... vytvořit vlastní podmínku, ale je to takové hnusné, není jednodušší postup ?

Díky, u.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.73.–
Reklama
Reklama
mephi0
Expert
29. 5. 2010   #2
-
0
-

Při dotazovani každého prvku v poli:

if(j > 0 &&

i > 0 &&
j < POCET_SLOUPCU &&
i < POCET_RADKU)
//o.k.
else
//preskočiť

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.89.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
29. 5. 2010   #3
-
0
-

Pouzivam trochu jine reseni, bezpecnostni okraj- jeste jeden radek/sloupec okolo pole, kde v tvem pripade nebudou miny. Neni to uplne ciste, ale mas jistotu ze vzdy sahnes tam, kam muzes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
ubew
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
29. 5. 2010   #4
-
0
-

mephi:

Ale to potom musím pro každé políčko okolo přepsat tu podmínku na právě to [i-1,j],... nebo ne ? S polem převětšinou pracovat umím, ale tohle mi dělá fakt problém :(

Krychlik: dík za radu, bohužel tak to používat nemůžeme ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.73.–
ubew
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
29. 5. 2010   #5
-
0
-

Už jsem to pochopil a funguje, moc dík :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.73.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 122 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý