Jak zavolat tuhle metodu? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak zavolat tuhle metodu? – Java – Fórum – Programujte.comJak zavolat tuhle metodu? – Java – Fórum – Programujte.com

 

k1
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
29. 5. 2010   #1
-
0
-

public class Main {


public static int arrayCount9(int[] nums) {
int pocetDevitek = 0;
for (int i = 0; i < nums.length; i++) {
if (nums[i] == 9) {
pocetDevitek++;
}
}
return pocetDevitek;
}

public static void main(String[] args) {
System.out.println(arrayCount9(1)); //chyba

}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.94.–
SeraphCZ0
Stálý člen
29. 5. 2010   #2
-
0
-

Skus tohle místo toho co tam máš:



System.out.println(arrayCount9(new int[]{1,2,3,4,9,9}));

ta funkce má jako parametr int pole a ty tam rveš int!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
k1
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
29. 5. 2010   #3
-
0
-

no to vim taky :) ja sem právě nevěděl jak tam nacpat to pole ;)
díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.94.–
SeraphCZ0
Stálý člen
29. 5. 2010   #4
-
0
-

No tak proč jsi se jasně nezeptal už v původním příspěvku?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
k1
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
29. 5. 2010   #5
-
0
-

protože mě nenapadlo se zeptat chytřejc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.94.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 5. 2010   #6
-
0
-

ještě mam jeden takovej problém. Mám pole, vyberu největší prvek mezi 1. a 3. číslem a pak vypíšu pole s tim nej. číslem. Ale když pak volám tu metodu tak mi to vypíše místo toho pole něco jako ''[I@42e816'' misto [3, 3, 3]

 public static int[] maxEnd3(int[] nums) {

int max = 0;
for (int i = 0; i < nums.length - 2; i++) {
if (nums[i] > nums[i + 2]) {
max = nums[i];
} else {
max = nums[i + 2];
}
}
return new int[]{max, max, max};
}

public static void main(String[] args) {
System.out.println(maxEnd3(new int[]{1, 2, 3}));
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.94.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
17. 6. 2010   #7
-
0
-

Předávat pole můžeš také za použití variadických funkcí (tzn. proměnný počet parametrů):



public static int arrayCount9(int[] ... nums) {
// tvuj kod
}

public static void main(String[] args) {
System.out.println(arrayCount(1, 2, 3));
}


Jinak co se týká výpisů polí - pole mají základní implementaci metody toString(), která vrací název třídy, znak 'L' a hash pole (nebo tak nějak). Pokud chceš vypsat pole tak, jak jsi to uvedl, musíš volat pomocnou metodu 'Arrays.toString(tvojePole)'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.0.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
17. 6. 2010   #8
-
0
-

To Pavel : ta signatura variadické fce má možná vypadat 'arrayCount9(int ... nums)'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.0.–
k1
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
25. 6. 2010   #9
-
0
-

jj díky už sem na to přišel ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.107.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Jak zavolat return? — založil Vladimir

Jak zavolat událost? — založil Vladimír

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý