Zápis do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zápis do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comZápis do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dzouk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám menší problém se zápisem do pole. Zapisuji do něj pomocí for cyklu. Při každém projití zadá uživatel nějakou int hodnotu a ta se zapíše. Zadanou hodnotu zapíšu do proměnné cislo a problém je v tom, když chci, aby se hodnota už zapsaná v poli sečetla s hodnotou v proměnné cislo.

Zkoušel jsem to nějak takhle:



for(i=0;i<N;i++){
scanf("%d", cislo)
pole[i]= pole[i] + cislo; // tohle mi nefunguje pokud je N vetsi jak 1
hod = 0;
}


Díky za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Reklama
Reklama
Bald3rr0
Super člen
30. 5. 2010   #2
-
0
-

To dzouk :

scanf("%d", &cislo);
Jinak, pokud ten cyklus nijak nepokracuje, tak nechapu radek
hod = 0;

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
30. 5. 2010   #3
-
0
-

N je velikost pole, nebo počet hodnot, které chceš přičíst k jednomu prvku?
To pole už je naplněné (nebo v něm jsou náhodné hodnoty) ?

Možná se ptám hloupě, ale tady jsou k vidění různé šílenosti :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
30. 5. 2010   #4
-
0
-

Jasně, chybějící &, jak píše Bald3rr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
dzouk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2010   #5
-
0
-

po doplnění to stejně nefunguje. N je velikost pole. jo to hod=0 misto toho má být cislo=0

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
dzouk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2010   #6
-
0
-

problem je v tom, že mi to nesečte hodnotu už zapsanou v poli s hodnotou nově zadanou

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
dzouk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2010   #7
-
0
-

dalo by se říct že to funguje, akorát při zadání prvních hodnot se zapíšou nesmyslnná čísla jako 1978012638 a k tomuhle číslu to pak už přičítá jak má.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Bald3rr0
Super člen
30. 5. 2010   #8
-
0
-

To dzouk : Máš to pole někde inicializované?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
dzouk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2010   #9
-
0
-

cely to vypada nejak takhle




#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#define N 5

int main (){
int i=0;
int cislo=0;
int array[N];

for(i=0;i < N;i++){
scanf("%d", &cislo);
array[i] = array[i] + cislo;
cislo=0;

}


system("pause");
return 0;
}




Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Bald3rr0
Super člen
30. 5. 2010   #10
-
0
-

To dzouk : Nikde neinicializuješ prvky toho array, takže v nich je nějaké smetí. Musíš je předtím inicializovat (třeba vše nastavit na 0 nebo jak potřebuješ)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
dzouk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2010   #11
-
0
-

Jo bylo to tím, vůbec jsem si to neuvědomil. Díky moc všem za rady. Mějte se

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý