Pomoc s for – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s for – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s for – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
neznalek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 5. 2010   #1
-
0
-

for (a=1; a<arraysize; a++)
{array2=array[a-1];
if (array[a]==array2)
{do
{array[a]=x;
a++;} while (array2==array[a]);}}

Může mi někdo vysvětlit tento cyklus? Chápu to tak, že z pole array se přiřadí prvky do array2 a pak se porovnávají a když se prvky rovnají, tak se tam zapiše x, ale není mi jasné, pro je na začátku a=1 a ne a=0 a proč je array2=array[a-1] a ne array[a].

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.185.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
31. 5. 2010   #2
-
0
-

evidentne se nahrazuji znaky stejne jako nejaky predchozi za neco z x...
tj. je to vyhodnejsi zacit od druheho prvku a srovnavat s predchozim jestli neni stejny..
delat to jak si zminoval, tak se budes za chvili topit v ruznych podminkach

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RePRO0
Super člen
31. 5. 2010   #3
-
0
-

Pokud pracuješ s polem, měl bys začínat od nuly. Teda pokud je to programovací jazyk C.
V programovacím jazyce Pascal se začíná indexovat pole od 1.

Co bych mohl poradit, tak by bylo lepší Tvůj kód dát do segmentu "kód" a hlavně to programátorsky vizuálně upravit, protože takhle je to humusárna. Jinak jsem skoro vůbec nepochopil to porovnání či přiřazení celého pole a jednoho prvku druhého pole.

Pro programátory: Ono něco takového jde?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.104.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV+42
God of flame
31. 5. 2010   #4
-
0
-

To RePRO : zacina se od nuly .. pristupuje se k predchozimu prvku.. takze pro index=1 je o jedno nizsi prave index 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
LJ10240
Stálý člen
1. 6. 2010   #5
-
0
-

RePRO napsal:
(...)
Jinak jsem skoro vůbec nepochopil to porovnání či přiřazení celého pole a jednoho prvku druhého pole.

Pro programátory: Ono něco takového jde?



Technicky vzato: Ano jde to.
Prakticky vzato: Neexistuje pro to rozumný důvod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 120 hostů

Podobná vlákna

Pomoc DU — založil Gorn

Pomoc — založil David

Pomoc — založil selkir

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý