Tvorba generatoru a malinkej dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tvorba generatoru a malinkej dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.comTvorba generatoru a malinkej dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michal0
Návštěvník
4. 11. 2006   #1
-
0
-

Dobrý den,
na jakým principu fungují generatory znaku např.key generátory
co mají v sobě několik čísel a abych třeba kliknul na generate tak aby
se mi jeden nahodně vypsal ?Jde někde sehnat zdrojový kod ?
Měl bych ještě dotaz,stahl jsem si zdroj jednoho programu,ale byli tam halvičkový soubory
(xx.h) a dalsi ruzný,ale nevím jak je hromadně otevřít jako projekt abych nemusel otevírat každou zvlášt'
a abych to mohl vytvořit.

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Reklama
Reklama
zacatecnik0
Super člen
4. 11. 2006   #2
-
0
-

1) generuj cislo v rozsahu trebas 1 az 50. pritom 1 je a, 2 je b atd ;)
fce pro nahodne generovani je rand, random atd.

2) vsechny je otevri (prepokladam ze mas visual studio)
takto:
Project - add to project - files a oznac je vsechny a mas je v projektu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Michalek
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
4. 11. 2006   #3
-
0
-

No, teď v tom mám španělskou vesnici :). To hromadné otevírání už chápu, ale chtěl bych si udělat vlastní generátor a to, co mi teď popisuješ, mi nic neříká. :)
Nemáš třeba zdroj, kde bych si vyplnil jenom hodnoty? :)

Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
4. 11. 2006   #4
-
0
-

zacatecnik píše:#
# no tedka ma mv tom spanelskou vesnici :) to hromadne otevirani uz chapu , #
#ale chtel bych si udelat vlastni generator ale tedka co popisujes mi nic nerika :)#
#nemas treba zdroj kde bych si vyplnil jenom hodnoty :)) ?#
##
#Dik



Neni nutny delat "vlastni" generator cisel, pokud chces nahodny cisla, jsou na to v C definovany fce. Knihovna jazyka C obsahuje fce pro gen. nah. cisel rand a random. Aby fce fungovali je potreva je na zacatku programu nastavit funkci srand nebo srandom. Fce rand pracuje s typem int, random s long int. V prikladu to vypada nasledovne :



#include <cstdlib>
#include <ctime>
// C
//#include <stdlib>
//#include <time>

int main()
{
sradn(time(null)); // nastaveni nahodnych cisel, pokud
// se neprovede cisla se budou opakovat
int nahodne_cislo = rand() % 100; // do promene se ulozi cislo 0-99
}



Funkce time(null) vraci pocet sekund od noveho roku 1970. Tim se nastavi pocatecni hodnota aby se nahodne cisla neopakovali. Dale funkce rand je v stdlib.h definovana takto int rand(void);, vraci teda nahodne cislo int. Cislo potom staci projet zbytkem po deleni %(mod) abysme dostali pozadovanou hodnotu.

A tadz tedz kompletni proklad :



#include <cstdlib>
#include <ctime>
// C
//#include <stdlib>
//#include <time>


int getRandomNumber(int min, int max)
{
if ( max-min+1 == 0 ) return 0;
return min+rand()%(max-min+1);
}

int main()
{
sradn(time(null)); // nastaveni nahodnych cisel, pokud
// se neprovede cisla se budou opakovat
cout << "10x nahodne cislo (1-1000) : " << endl;
for (int i = 0; i < 10; i++) cout << getRandomNumber(1, 1000) << endl;
}




btw> priklady sem psal z hlavy a netestoval...

jinak staci pouzit google ze, sice jsem se zaprisahl ze nikoho nebudu odkazovat na google, ale hledani je zaklad uspechu na internetu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
5. 11. 2006   #5
-
0
-

To eMan: Pár chybek kompliátor hlásí:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Michal0
Návštěvník
5. 11. 2006   #6
-
0
-

To midin:To eMan:ups,ted'ka jsem to napsal asi ?patn?,omlouvam se.
Mel jsem na mysli,?e bude m?t u sebe n?kolik prom?n?ch t?eba a = ahoj ;
b = cau ; c = cao ; d=nashledanou ; e = cest a ty aby se nahodne vypsalo :)) jenom jednu
chci to d?lat ve visual basic ale asi p??i do ?patn? sekce fora ??

D?kuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
5. 11. 2006   #7
-
0
-

To Michalek: To asi určitě jo:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
eMan0
Stálý člen
5. 11. 2006   #8
-
0
-

midin píše:#
# To eMan: P?r chybek kompli?tor hl?s?:D



njn :), urcite to bude chtit vlozit using namespace std;


To michalek: nahodne cisla se pouzivaji vsude stejne nebo podobne i v VB...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
5. 11. 2006   #9
-
0
-

To eMan:
Ono je tam par preklepov, a k tomu cout, endl potrebuju rozsirenia menneho priestoru

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Pedro0
Stálý člen
5. 11. 2006   #10
-
0
-

To Michalek:
Ak VB ma enumeratory, tak to sprav cez ne ;) Vo VB.Net sa to da takto spravit 100%

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
zacatecnik0
Super člen
7. 11. 2006   #11
-
0
-

to eMan:
mas spatnou citaci ja nic takoveho nerikal :ms_0032:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

Dotaz — založil netman92

Dotaz — založil Filip

Dotaz na 2 DB — založil Siky

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý