Dvourozměrné pole – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dvourozměrné pole – Java – Fórum – Programujte.comDvourozměrné pole – Java – Fórum – Programujte.com

 

kok1n
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 6. 2010   #1
-
0
-

může mi někdo vysvětlit, co znamená
pole[i].length?

nemůžu přijít na to, proč tam musim napsat to ''i''

package maticepokusy;


public class Main {

//private static int rozmer = 2;
public static void main(String[] args) {

int[][] pole = {{1, 2, 3}, {4, 5, 6}};
for (int i = 0; i < pole.length; i++) {
for (int j = 0; j < pole[i].length; j++) {
//pole[i][j] = (int) (100 * Math.random());

System.out.format("%3d", pole[i][j]);
}
System.out.println();
}
System.out.println();
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.107.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 6. 2010   #2
-
0
-

mozna muze byt kazdy radek jinak dlouhy .. proto potrebujes vedet, u ktereho radku vzit length...
kdyz by to tam nebylo tak ziskas jen pocet sloupcu .. a ten muze byt uplne jiny nez delka radku

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nosko0
Stálý člen
1. 6. 2010   #3
-
0
-

Keďže je to 2 rozmerné pole, tak
pole.length = 2 , počet riadkov, má 2 "riadky"
pole[i].length = 3, počet stĺpcov, prvkov v riadku i

Pre každý riadok (pole.length) pola pole prebehni všetky (pole[i].length) jeho prvky a vypíš ich.

//tooo late :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Dvourozměrné pole — založil Yenkee

Dvourozmerne pole — založil Merik

C++,Dvourozmerne pole — založil mokvar

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý