Kontrola hodnoty na offsetu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kontrola hodnoty na offsetu – C / C++ – Fórum – Programujte.comKontrola hodnoty na offsetu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kolcek930
Duch
2. 6. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
dneska mám krapet složitější problém. Snažím se v C++ napsat program, kterej si otevře sám sebe, přejde na nějakej offset a zkontroluje jestli na tom offsetu je jistá hodnota. Tzn. jestli třeba na offsetu 0x585 je hodnota 0x75 a jestli není, tak vypsat něco.
Předem díky za rady ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.151.–
Tee
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 6. 2010   #2
-
0
-

To Kolcek93 :
Ahoj, pokud muzes, tak bych asi pouzil Win32 API a to hlavne fci ReadProcessMemory....pokud ti jde teda o cteni urcite hodnoty z pameti procesu a ne z binarky na disku. Postup by byl asi:
- ziskat handle k procesu
- precist pamet na danem umisteni
viz:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms680553%28VS.85%29.aspx

Jen pozor....tusim, ze na Win7 se kazdy proces nahrava na jinou zakladni adresu, takze pro zjisteni presne adresy pameti, kterou chces cist musis pouzit asi dalsi fce...na winXP je zakladni adresa vetsinou stejna nebo se da jednoduseji zjistit

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
Kolcek930
Duch
2. 6. 2010   #3
-
0
-

No já to ale nechci číst z paměti, ale z binárky z disku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.197.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
2. 6. 2010   #4
-
0
-

Na tom není nic složitého. Zjistíš cestu, otevřeš soubor, nastavíš offset, načteš hodnotu, zavřeš soubor, porovnáš hodnotu, vypíšeš text.
S čím si nevíš rady?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kolcek930
Duch
3. 6. 2010   #5
-
0
-

No zhruba se vším :D Co když někdo ten soubor přejmenuje? Je nějaká fce na otevření souboru co je teď spuštěnej?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.151.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 6. 2010   #6
-
0
-

funkce na otevreni souboru jsou.. jen musis predhodit jmeno
a ac se to zda prekvapive.. spustenej soubor samozrejme vi jak se jmenuje.. (ikdyz treba v linuxu to muze byt jen symlink),
ale jde to

a ted uz jen nastuduj "fopen", "argv"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Kontrola hodnoty scanf — založil Tobinnek

Čtení offsetu a porovnání. — založil Mutagen

Kontrola HW — založil Petr

Kontrola id — založil Majox

Kontrola — založil jiri.free

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý