Zaujímavá otázka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zaujímavá otázka – PHP – Fórum – Programujte.comZaujímavá otázka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
guapo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 6. 2010   #1
-
0
-

Ahojte, mám takú zaujímavú otázku.

Uvediem príklad: Užívateľ na stránke nastaví, že sa má o 2 hodiny niečo stať. Napríklad vymazať nejaký údaj z databázi. Potom sa odhlási a ukončí so stránkou spojenie. Ako spraviť to, že sa na stránke o tie 2 hodiny spraví daná udalosť? Rozmýšlal som nad tým a nič mi nenapadá.

guapo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.68.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 6. 2010   #2
-
0
-

Toto jde řešit několika způsoby, pokud máš možnost použít cron a editovat crontab pomocí php, tak samozřejmě to bude nejvýhodnější cesta. Jinak si můžeš akci a čas uložit do db a při zavolání určitého php skirptu (což může udělat jakýkoliv uživatel třeba vstupem na web) zkontrolovat tabulku a vybrat akce, které se mají v ten okamžik spustit. Samozřejmě je to potřeba ošetřit tak, aby to zbytečně nezpomalovalo web a zabránit násobnému spuštění jedné akce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
marioff0
Expert
2. 6. 2010   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
guapo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 6. 2010   #4
-
0
-

Jinak si můžeš akci a čas uložit do db a při zavolání určitého php skirptu (což může udělat jakýkoliv uživatel třeba vstupem na web) zkontrolovat tabulku a vybrat akce, které se mají v ten okamžik spustit. Samozřejmě je to potřeba ošetřit tak, aby to zbytečně nezpomalovalo web a zabránit násobnému spuštění jedné akce.



Presne nad týmto som rozmýšlal, ale keby bolo veľa akcii, tak by to mohlo asi spomaľovať. O crone som zatiaľ nepočul, idem si to kuknúť ale myslím, že je to to čo som hľadal. Díky za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.68.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

Zaujimava literatura — založil Tom@sQo

Otazka — založil A-dy

Otazka — založil emdzej

Otázka — založil Dramamine

Otazka — založil CJ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý