Sudá lichá – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sudá lichá – Python – Fórum – Programujte.comSudá lichá – Python – Fórum – Programujte.com

 

Luk0
Newbie
4. 11. 2006   #1
-
0
-

# -*- coding: cp1250 -*- 

import livewires, math # math je modul pro matematick? funkce
DELKA=150 # jak bude dlouh? ??ra

def hvezda(stredX, stredY): # definice funkce

for uhel in range(0,360,5): # uhel bude postupne: 0,5,10,15,....
x=DELKA*math.cos(math.radians(uhel)) # matematika 9. t??dy
y=DELKA*math.sin(math.radians(uhel))
print uhel, x,y # pro kontrolu
livewires.move(stredX, stredY) # za??nat v?dy ze st?edu
livewires.draw(stredX+x,stredY+y) # to je to hlavn?
livewires.sleep(0.1) # spinkej


# --------- hlavni ??st programu ------------------------
livewires.begin_graphics()

hvezda(200,100) # vol?me funkci hv?zda

livewires.sleep(1) # spinkej
livewires.end_graphics()# kon?i


Tohle m? zaujalo a cht?l bych ud?lat ka?dou ?aru jin? barvy. Nejde teda n?jak rozli?ovat sud? a lich? ??sla?
n?co ve smyslu
if sude:
set_colour(Colour.red)
elif liche:
set_colour(Colour.blue)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
4. 11. 2006   #2
-
0
-

zkus využít vlastnosti pythonu:



>>> 3/2.0
1.5
>>> 3/2
1

takže vždy zkoušet jestli je číslo dělitelné dvěma a pak porovnávat:


if 3/2.0 == 3/2:#cislo je 3 liche ;)


možn? by to šlo líp, ale takle bych to řešil já

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
5. 11. 2006   #3
-
0
-

Co takhle modulo?

Modulo vrací zbytek po celočíselném dělení.

Tedy

2%2 = 0
3%2 = 1
4%2 = 0
5%2 = 1
atd

Jak jste možná pochopili, pro operaci modulo se užívá operátor "%"
Líp to snad ani nejde,

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý