Ctime – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ctime – C / C++ – Fórum – Programujte.comCtime – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Scruffy0
Duch
4. 6. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, může mi nekdo vysvětlit k čemu to je #include<ctime> z jednoho videa jsem pochopil, že to zajišťuje náhodnou generaci čísel ale nejsem si jist.
dále :-) while(true) tomuto nějak nechápu vím že je hodnota true-1 false-0. to bude jako probýhat pořát dokuď bude vše hodnoty true?
potom k čemu je cin.clear(); není to něco jako system("CLS");?
a hodilo by se nějaké vysvětlení i k této věci :-) srand(static_cast<unsigned int>{time(0)});

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.79.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 6. 2010   #2
-
0
-

ctime.h je hlavičkový soubor obsahující definice funkcí a dalšího kolem času (proto time v názvu :smile1: ). Náhodná čísla jsou definována v stdlib.h.

while(true) je opravdu nekonečný cyklus, protože true bude vždy splněno.

cin.clear() (bez parametru) je na mazání chyb streamu, system("CLS") smaže obsah konzole.

Pomocí srand se "startuje" generátor náhodných čísel. Ovlivňuje se to parametrem seed (semínko). Nejčastěji se jakko semínko používá čas, stejně ta jako v tvém případě -time(0). Funkce time ovšem vrací time_t a tak je provedeno přetypování na unsigned int.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 102 hostů

Podobná vlákna

"ctime" rada — založil Kenvelo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý