dobrý den všetkým.
jave som sa začal venovat pred mesiacom, mám v nej ešte značné medzery. a to hlavne v použíaní prostredia, nastavovaí a podobne.
moentálne už druhý týžden sa snažím rozchodiť JDBC , googlil som ako som len vedel, ale na riešenie som neprišiel.
použitie mám základné :
import java.sql.Connection;
import java.sql.DriverManager;
String url = "jdbc:mysql://127.0.0.1:3309/";
String db = "gwtmysql";
String driver = "com.mysql.jdbc.Driver";
String user = "test";
String pass = "";
url = url + db;
Connection conn = null;
try {
Class.forName(driver).newInstance();
conn = DriverManager.getConnection(url, user, pass);
} catch (Exception e) {
System.err.println("Mysql Connection Error: ");
e.printStackTrace();
}
if (conn == null) {
System.out.println("~~~~~~~~~~ can't get a Mysql connection");
}else
{
System.out.println("~~~~~~~~~~ Mysql connection created");
}
classpath :
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<classpath>
<classpathentry kind="src" path="src"/>
<classpathentry kind="src" output="test-classes" path="test"/>
<classpathentry kind="con" path="com.google.appengine.eclipse.core.GAE_CONTAINER"/>
<classpathentry kind="con" path="com.google.gwt.eclipse.core.GWT_CONTAINER"/>
<classpathentry kind="con" path="org.eclipse.jdt.launching.JRE_CONTAINER"/>
<classpathentry kind="lib" path="C:/Users/mostka/workspace/lib/mysql-connector-java-5.1.12/mysql_connector.jar"/>
<classpathentry kind="output" path="war/WEB-INF/classes"/>
</classpath>
doplním ešte že ten mysql_connector.jar mám uložený aj v exortnom priečinku : "{app}\war\WEB-INF\lib\mysql_connector.jar"
chybu mi to vypíše túto :
Mysql Connection Error:
java.sql.SQLException: java.lang.NoClassDefFoundError: java.net.InetAddress is a restricted
class at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLError.java:1075) ......................
na nete som našiel články. (anglické) a písali tam že ren jar súbor driver, treba niekam nakopírovat. tam sa však články rozchádzali. skúšal som ho teda nakopírovat podla jedneho návodu priamo do javy : C:\Program Files\Java\jre6\lib\ext
potom mi to však vyhadzovalo túto chybu. a v tomto prípade mi rpc komplet zlyhalo
SEVERE: [1276158786038000] javax.servlet.ServletContext log: Exception while dispatching incoming RPC call
com.google.gwt.user.server.rpc.UnexpectedException: Service method 'public abstract
java.lang.String com.client.GreetingService.greetServer(java.lang.String) throws java.lang.IllegalArgumentException'
threw an unexpected exception: java.lang.NoClassDefFoundError: com.mysql.jdbc.Driver is a restricted class. P
možete mi prosím poradit. ako to rozbehnut ?
v prípade potreby to možem nahrat na SVN.
vopred Dakujem