Přístup k jednotlivým cifrám – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Přístup k jednotlivým cifrám – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřístup k jednotlivým cifrám – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
10. 6. 2010   #1
-
0
-

Zdravím!

Je nějaký způsob, jak přistoupím k jednotlivým cifrám z čísla? Uvedu příklad:

Mám proměnné

int cislo = 105;

int cifra;


A chci do promenné cifra načíst třetí cifru z cislo, tedy 5;

Děkuji za nápady,

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Reklama
Reklama
KIIV
~ Moderátor
+42
God of flame
10. 6. 2010   #2
-
0
-

co zbytek po celociselnem deleni? 105 % 10 => 5

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
10. 6. 2010   #3
-
0
-

Pro poslední cifru by to fungovalu dobře, ale problém je, že potřebuju přistoupit ke všem cifrám z čísla.
Možná na to jdu špatně, proto uvedu, proč to potřebuji.

Šťastné číslo je v matematice definováno následujícím způsobem: vezměme libovolné kladné celé číslo, nahraďme jej součtem druhých mocnin jeho cifer a tento proces opakujme, dokud se nedostaneme k číslu jedna (kde se proces zastaví) nebo dokud se nám posloupnost nevráti zpět do jiného čísla (tzn. posloupnost se zacyklí). Ta čísla, která tímto způsobem skončí jedničkou nazýváme šťastná, ostatní pak nešťastná.

Příklad:
7^2 = 49;
4^2 +9^2 = 97
9^2 + 7^2 = 130
1^2 + 3^2 + 0^2 = 10
1^2 + 0^2 = 1

Hlavně mi prosím neříkejte celé řešení, díky :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
mephi0
Expert
11. 6. 2010   #4
-
0
-

ako písal KIIV:

cislo%10 = cifra 1;

cislo /= 10;
cislo%10 = cifra 2;
cislo /=10;
cislo%10 = cifra 3;
...
while (cislo > 0)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.89.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
123w
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 6. 2010   #5
-
0
-

To mephi :
int c = 0;
do
{
c = cislo % = 10;
cout<<c;
}while(cislo /= 10);

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
11. 6. 2010   #6
-
0
-

Fakt že jo, díky! :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
mephi0
Expert
11. 6. 2010   #7
-
0
-

123w napsal:
To mephi :
int c = 0;
do
{
c = cislo % = 10;
cout<<c;
}while(cislo /= 10);


to moje je názornejšie na pohopenie :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.89.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Michal
~ Anonymní uživatel
635 příspěvků
20. 6. 2017   #8
-
0
-

#1 Midnight

int cislo = 659;

String tretiCifra = Integer.toString(cislo);

System.out.println(tretiCifra.charAt(2));

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.124.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 182 hostů

Podobná vlákna

Přístup — založil lišák

Přístup k vlastníkovi — založil MarekTP

Přístup odepřen — založil bbtrash

Vzdálený přístup — založil tomj

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý