Prosím o hodnotenie :) – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosím o hodnotenie :) – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comProsím o hodnotenie :) – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 6. 2010   #1
-
0
-

Ahojte, pred pár dňami som spustil stránku pre jednu firmu (požiadavka bola len html, teda neobsahuje to žiadny RS, ani nič podobné, stránka, only poznámkový blok + grafický program)
Chcel, by som sa Vás spýtať ako by ste tú stránku hodnotili od 1-10 (kde 10 je najlepšie a 1 najhoršie) berte prosím v ohľad dizajn,usporiadanie,zdrojový kód a vlastne všetko, čo vás napadne.
Prosím, aby bola kritika podaná aj s argumentami a prípadnými vylepšeniami.


Ďakujem, s pozdravom:


Majox :)

P.S. je to moja prvá stránka v pozn. bloku, dovtedy som používal web editori :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
marioff0
Expert
11. 6. 2010   #2
-
0
-

a odkaz??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 6. 2010   #3
-
0
-

No, tak, nejako som na to pozabudol, na to najdôležitejšie :D Ospravedlňujem sa !

www.zobortravel.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
11. 6. 2010   #4
-
0
-

Mam naladu kritizovat, takze to bude pekne ostre.
K cemu jsou velke globusohodiny? To je aukcni server, kde uzivat potrebuje presne vedet cas? Kdybys to aspon napsal sam, ale takto to je uplne zbytecna konina k nicemu .
Ty 3 obrazky pod hodinama- libi se me treba ten s mostem, dejme tomu ze si tam chcu koupit zajezd- co to je? kde to je? velkej obrazek nebude? Jo super, myska pri najeti odstrani "mlhu", to me fakt presvedcilo. To je k cemu? Mam tu misto tak tak hodim nejaky obrazek?
Nejake male preklepy "klimatrizácia", krytý a kousek dal kryty (neznam pravidla pro slovenstinu, ale toto asi nebude povolene oboje) ,pisou se ve vyctu carky. Smajl... smajl opravdu ne. Na blog mozna, na firemni stranky ne.

Zpracovani kontaktu- presne a jasne. Chvalim.
Zadna slava, ale proti nekterym firemnim strankam (treba jeden z hotelu, myslim spanelsko triomar) to je porad slusne. 3/10 na skale vsech webu, 6/10 pokud beru jenom levne firemni "nejaky student napise"

Predtim nez se do me pustis - ja jsem nikdy stranky nepsal. Toto je text do diskuse, tady se chyby pripousti. Ne, nesezral jsem vsecku moudrost sveta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 6. 2010   #5
-
0
-

Ja, som sem napísal, preto, aby som vedel čo a kde upraviť, takže mi tvoja kritika, vôbec neprekáža, som len rád!
K tým obrázkom, to mám už dlhšie v pláne, takže v najbližšej dobe, by to malo byť hotové!
K textom- texty som dával, iba tie ktoré mi boli doručené, takže žiadna gramatická kontrola nebola vedená, keďže som si myslel že to bude v poriadku. Smajlíky, tam sú tam, len na okrasu, ale vidím že máš pravdu a naozaj tam nemajú čo hľadať!
A k tým hodinám, chcel som sa priblížiť k cestovaniu a naraz som s tým použil aj hodiny.

Ďakujem, za názor!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
11. 6. 2010   #6
-
0
-

Připadá mi to jako zplácaných pár obrázků a textů dohromady, bez nějaké větší logiky.

- Menu a obsah stránky třeba na hlavní stránce je širší než hlavička, vypadá to přinejmenším podivně.
- Třeba sekce fotogalerie je zase stejně široká jako hlavička, chtělo by to trochu soudržnost
- Pár nesmyslných prvků - je fakt rotující planeta s hodinama a dnešní datum nutné? Ještě by to mohlo blikat, to už by mě dovedlo k šílenství dokonale:D
- Zarovnání textu na střed, vypadá to divně
- A celkově design, barvy, ... ale to zase chápu, že to se trochou praxe zlepší
- Co se textu týče, rozhodně se do oficiální prezentace nehodí již zmíněné smajlíky a ty vykřičníky a už vůbec ne mnohonásobné, jako třeba v title "Vitajte na stránke CK ZoborTravel!!!". Vypadá to neprofesionálně.

A ke kódu: To použití CSS je hodně sporadické. Na jednu stranu ho tam asi v pěti situacích máš, na druhou stranu by se v něm dalo udělat mnohem víc věcí - měnící se tlačítka při hoveru, není potřeba vůbec žádný JS! A mohl by ses vyvarovat i zastaralým tagům jako "center" apod, to vše jde taky pomocí CSS.

To je asi z mojí strany všechno, snad to nevyzní zle:) Na závěr dodám ještě screenshot toho, jak to vypadá na mém rozlišení, pár věcí je totiž závislých na něm.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 6. 2010   #7
-
0
-

Neviem, ako by som to mal riešiť, ale mne tú hlavnú stránku zobrazuje ok (aj v IE aj vo Firefox, aj v Opere) nič nie je u mňa posunuté.
- Farby snažil som sa to dať do farieb biela,modrá max. červená a to len kvôli logu spoločnosti. (bol by som rád ak by si napísal inú kombináciu, nechám si poradiť!)
- Hodiny, je to pravda, asi to moc bije do očí...
- Dátum je tam zámerne a to kvôli orientácii (aký je dátum, kedy sa koná zájazd) aby si to návštevník vedel dať "dokopy", aj keď by bolo dobré tam dať kalendár.
- CSS no pokúsim sa to celé zrealizovať v CSS (teda ten center a obrázky)
- title upravený
- smajlík zmazaný
- obrázky (pod hodinami aktívne)

- Neviem, ako si to myslel s hlavičkou a obsahom, mohol by si mi to nejak detailnejšie vysvetliť?

Zatiaľ , ďakujem za názor!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
11. 6. 2010   #8
-
0
-

Jak říkám, ta "rozhozená" hlavní stránka je kvůli rozlišení, i proto jsem přiložil ten screenshot. Na web ti polezou lidé se všemi možnými rozlišeními a bylo by vhodné, kdyby se to všem zobrazilo stejně.

K těm barvám - ne že by ta kombinace byla špatná, spíš mi šlo o jejich použití. Na tom bílém pozadí je vlastně jediný barevný designový prvek to menu a připadá mi to tam jako pěst na oko, celé bych to nějak ohraničil, třeba celý ten web zarovnal na střed nebo něco takového. I ty tlačítka bych klidně zmenšil, ale to je asi na tobě.

A k tomu obsahu a hlavičce, zase přikládám další obrázek, který snad vysvětlí co jsem myslel. Ta hlavička opticky definuje jakýsi "rámec" a menu a obsah z něj jednoduše přečuhují pryč. Na menším rozlišení je to samozřejmě v pořádku, žel bohu já používám to co používám a vypadá to tak jak to vypadá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 6. 2010   #9
-
0
-

Aha, pochopil som, len neviem, ako to spraviť, tak aby to vo všetkých rozlíšeniach zobrazovalo v poriadku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
11. 6. 2010   #10
-
0
-

To přijde víceméně samo s tím, jak začneš víc a víc používat CSS. Jestli tě to zajímá, tak na googlu hledej pojmy jako "fluidní" nebo "fixní layout".

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 6. 2010   #11
-
0
-

Ok, vďaka, pomohol si mi!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
11. 6. 2010   #12
-
0
-

Jasně, není zač:) Klidně se tu ptej na cokoliv, kdyby byl problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
12. 6. 2010   #13
-
0
-

[seznam]Hodiny, datum, kdo má svátek.... naprostá zbytečmost... tohle lidi nezajímá. Přežitek z 90. let a dodnes nevím proč se to pořád drží[/seznam]
[seznam]Proč tak extremně velký buttony?[/seznam]
[seznam]nějak nevidim nic co bych měl hodnotit. Grafika je zastaralá[/seznam]
[seznam]formátování textu na střed taky žádná sláva[/seznam]
[seznam]příjde mi ža tam máš všude moc velký fonty, a to používám rozlišení 1440x900[/seznam]
[seznam]netuším co tě vedlo dát do Španělska vytípané obrázky namísto textu[/seznam]

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
12. 6. 2010   #14
-
0
-

-k hodinám a dátumu sa nevyjadrujem, aj keď je to pravda, je to dosť zbytočné...
-tlačítka, text- zmenším
-z centrovaním na stred, no pokúsim sa o lepšie
-Španielsko iba prilepené zo starej, stránky(nie mojej), keďže to bolo raz od-fotené a iný súvislý text nie je...


Ďakujem, za názor!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Nrigo0
Newbie
12. 6. 2010   #15
-
0
-

Mne sa nepaci to menu v kombinacii z obsahom.. menu je ako keby zarovnane do lava a obsah na stred, pricom spanielsko mam skor doprava. S tym rozlisenim sa to tu uz pominalo a urcite to treba vysiesit.. Ked si pozeram galeriu a kliknem na obrazok tak ma to hodi na uplne inu stranku na ktorej si mozem pozerat presne tie iste obrazky ako na tej tvojej. Tomu celkom nechapem.. Skor by som ocakaval zväcsenie obrazku alebo nieco podobne.. a kod je dost nevalidny..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
ahl
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
12. 6. 2010   #16
-
0
-

Je vidět, že ti (X)HTML nic neříká. Ten kód už na první pohled nic moc. Co znamená tag </br>? U obrázků chybí alt tagy (vypni si v prohlížeči zobrazení obrázku a podívej se na to). Menu by tam určitě nemělo chybět menu i textově a při zobrazných obrázkách ho schovat. I když to css je malé dal bych ho do zvláštního souboru. Největší prasárna jsou ty nadpisy. Dávat do nadpisu odřádkování nebo rovnou odstavec (blijící smajlík). Používání tagu center by taky není úplně košér, ale vzhledem k těm ostatním chybám je to detail. Ty stránky bych zahodil a napsal kompletně znova.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.140.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
12. 6. 2010   #17
-
0
-

No, stránka prešla menšími aktualizáciami a tá hlavná funkčnosť by mali byť! Mrknite sa na to!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 6. 2010   #18
-
0
-

Hned to vypadá líp, když je to pěkně zarovnané. Ale ještě bych teda celou stránku jako takovou zarovnal na střed. To uděláš tak, že v CSS uděláš obalovací div a nastavíš mu margin: 0 auto;.

Jinak jsou ty všechny stránky kromě "Lyžovačky" a "Výlety" ok, ty dvě jmenované mají pořád široký obsah.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
12. 6. 2010   #19
-
0
-

Tak, margin hotový.
"Lyžovačky" a "Výlety" upravené!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 6. 2010   #20
-
0
-

Nezapomněl jsi reupnout ty soubory? Změnu vidím jen na výletech, ale stránka na střed zarovnaná není a "Lyžovačky" jsou pořád postaru:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
12. 6. 2010   #21
-
0
-

No, znova som to reupol, hádam to pôjde:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 6. 2010   #22
-
0
-

Já pořád tu změnu nevidím:) Teda někde ve zdrojáku přibylo margin: 0 auto;, ale ne tak jak jsem myslel:D Já myslel, že celou tu stránku zarovnáš na střed obrazovky, takhle je tak nějak divně odsazená od leva. Není ani vlevo, ani uprostřed.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
13. 6. 2010   #23
-
0
-

No, ja neviem, ako si to presne myslel, neviem, ako to tak zarovnať :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 6. 2010   #24
-
0
-

Myslel jsem to tak, že by to líp vypadalo, kdyby to bylo zarovnané uprostřed obrazovky. Toho zarovnání dosáhneš tak, že uděláš div, který obalí celou tu stránku a tomu divu nastavíš margin: 0 auto;. Něco jako:

<div style="margin: 0 auto;">

<div id="obsah">obsah</div>
<div id="hlavicka">hlavicka...</div>
<div id="hodiny"></div>
<div id="menu">nějaké menu...</div>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Hodnotenie v Jave — založil XANI

Hodnotenie znalosti — založil User

Úprava wordpress - HODNOTENIE — založil Oliver

Prosím help me — založil bery-p

Help Prosim :-) — založil schnappislav

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý