v VB2008 dělám formulář. a v ted jsem si všiml, že když v comboboxu nebo texboxu zmáčknu Enter zazní zvuk.
je to systémový zvuk ve schématu zvuku oznaceny jako "výchozí nastavení zvuku" a je stejný jako zvuk co zazní když pišu vyhledávání ve firefoxu a slovo není obsaženo ve stránce.
zvuk se ozve i když textbox nemá naprogramovaný zádný event a nemá nic dělat.
s VB začínám a tak si nejsem jistý, jestli jsem někde neco nezapl.
může mi někdo poradit jak se toho protivného zvuku zbavím?
Fórum › Visual Basic
Proč po stisku Enter zazní zvuk?
To vlak :
Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) Handles TextBox1.KeyPress
If e.KeyChar = Convert.ToChar(Keys.Enter) Then
e.Handled = True
End If
End Sub
Ve starších verzích Visual Basicu tento problém řešil sám Microsoft podobnou konstrukcí http://support.microsoft.com/kb/140882. Podobně to lze udělat i v C# a věřím že i v C++.
To Martin :
tam kde jsem už napsal event mám
Private Sub ComboBox2_KeyDown(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles ComboBox2.KeyDown
'kdyz vlozim ucet kam pujdou penize a zmacknu enter
If e.KeyValue = Keys.Return Then
'nastavim focus na maskedextbox1 kvuli nastaveni částky kolik penez bude přesunuto
MaskedTextBox1.Focus()
End If
End Sub
a funguje. prikaz e.KeyChar se musel pouzit v urcitem typu eventu.
můj problém je, že i když program dělá vše co sem napsal, tak NAVÍC po stiku Enter se ozve zvuk.
Blbé je že debugger nehlásí žádný problém a ani varování.
a zvuk se ozve i kdyz zmáčknu enter u textboxu který nemá naprogramovaný žádný event.
jako by to dělalo něco z form1, tam mam pouze
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Me.ÚčtyTableAdapter.Fill(Me._Aktiva_rozpocetDataSet.Účty)
End Sub
To Martin : Vyřešeno.
nakonec mě napadlo změnit event keydown na keypress a funguje to bezvadně. ( jeden by nevěřil , že taková blbina bude tak důležita)
ten link na microsoft byl bezva (přesně to jsem se snažil najít na netu než sem napsal sem)
dík za vše.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů
Podobná vlákna
Enter a pokračuj — založil Ondřej
Enter do RexExp — založil Roman
Form + Enter — založil zelenac1
Enter v editboxu — založil Tom9k
Moderátoři diskuze