C# - Jak zapsat "centimetry čtvereční" ? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# - Jak zapsat "centimetry čtvereční" ? – .NET – Fórum – Programujte.comC# - Jak zapsat "centimetry čtvereční" ? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nikeed120
Duch
13. 6. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den. Mám aplikaci, která počíta obsahy,obvody kruhu, obdelniku a čtverce. Vše mi funguje jen nevím jak napsat aby se nad "cm" zobrazovala mala "2" (čtvereční) , protože bez toho to je teoreticky blbe a chci aby to bylo kompletní a psát tam "cm čtverečních" mi příjde nepraktické. Snad to je možné udělat ....(programovací jazyk c# a dělám to ve Visual studio 2008)
předem dík za pomoc.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.143.–
Reklama
Reklama
13. 6. 2010   #2
-
0
-

To Nikeed12 : Nevím, zda to label umí, asi ne. Hledej něco jako HTML label.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 6. 2010   #3
-
0
-

Některé fonty mají exponenty přímo jako zvláštní znak, podle googlu je "na druhou" ² a "na třetí" je ³, můžeš pak použít takovýto kód:

char exponent= (char)178;
Pak už to nezávisí na labelu, ale na použitém fontu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Nikeed120
Duch
13. 6. 2010   #4
-
0
-

To djanosik :
To Chrasty :
Neobjasnij jsem v čem to chci, chci to dat do MessageBoxu, ale snad v tom nebude rozdíl. Kdybych to dělal v labelu tak by to nebyl problém, bych to udělal "jednoduše", v nějakém programu bych udělal to cm nadruhou , "vyfotil" a vložil na form do pictureBoxu ..... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.143.–
beachboy0
Návštěvník
14. 6. 2010   #5
-
0
-

Tak todle akorat pridas do textu v messageboxu, samozrejme pak za to prijde ToString()

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.238.–
Nikeed120
Duch
14. 6. 2010   #6
-
0
-

To beachboy : no nechapu jak to udělat, zkoušel jsem několik možností a nic :( , ale to je jedno jsem se nasral a napsal to ručne.....ale ješte poslední drobnost. Jak zaokrouhlím výsledek na 2 des. místa ? (zase v MessageBox) vím jen že v labelu se to děla takto:
textBox1.Text = vysledek.ToString("F02");
ale nevím jak to udělat v MessageBoxu. Poradíte ?
Předem dík....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.143.–
amphibious
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 6. 2010   #7
-
0
-

Nikeed12 napsal:
To beachboy : no nechapu jak to udělat, zkoušel jsem několik možností a nic :( , ale to je jedno jsem se nasral a napsal to ručne.....ale ješte poslední drobnost. Jak zaokrouhlím výsledek na 2 des. místa ? (zase v MessageBox) vím jen že v labelu se to děla takto:
textBox1.Text = vysledek.ToString("F02");
ale nevím jak to udělat v MessageBoxu. Poradíte ?
Předem dík....



jelikož text MessageBoxu i label.Text jsou oba typu string, tak asi stejně? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.133.–
Nikeed120
Duch
14. 6. 2010   #8
-
0
-

To amphibious :
jj to mi už de :D ....ale stejně furt nevím jak udělat to naco jsem se ptal v prvním dotaze....ale to je jedno. I tak všem díky za rady... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.143.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
15. 6. 2010   #9
-
0
-

Zkusil jsem si to a normálně mi funguje toto:



MessageBox.Show("10 cm²");


Znak ² jsem vložil přes aplikaci Mapa znaků.

EDIT: v editační části vidím hezky cm2, ale při zobrazení se tam prskne entita. To nic nemění na tom, že vloženo přes mapu znaků to ve VS2008 funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Petrroll0
Stálý člen
15. 6. 2010   #10
-
0
-

Co takhle něco jako

MessageBox.Show("10 cm" + (char)178);



Opraveno (původně jsem spojoval &&).

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 6. 2010   #11
-
0
-

To Petrroll : To by mělo jít, jen tam musí být plus (+) místo &&.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Nikeed120
Duch
16. 6. 2010   #12
-
0
-

Díky moc všem, už mi to jde......

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.143.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 110 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý