Čitanie zo suboru – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Čitanie zo suboru – Pascal – Fórum – Programujte.comČitanie zo suboru – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
14. 6. 2010   #1
-
0
-

Dobrý deň
Mám taký problém :
mám v súbore : subor.txt na písané
250 658 842 842 854 // v jednom riadku
a chcem pracovat s každím číslom samostatne ale neviem ich z tadial vybrat neviete poradiť ???
čítanie zo súboru viem ale iba tak že všetko bude spolu neviete pomôcť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.207.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
yetty_001
~ Redaktor
+5
Super člen
14. 6. 2010   #2
-
0
-

Pokud pracuješ s čistým Pascalem, musíš si rozdělení napsat sám. Asi nejjednodušší je procházet načtený řádek znak po znaku, průběžně si ukládat do pomocné proměnné a když pak narazíš na mezeru, dočasnou proměnnou přesuneš třeba do pole s načítanými čísly (klidně převedenou na číslo) a dočasnou proměnnou vymažeš.

Delphi na to bude mít určitě nějakou funkci, kterou neznám :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.221.–
zonda0
Stálý člen
14. 6. 2010   #3
-
0
-

dík aj tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.207.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Mircosoft+1
Věrný člen
15. 6. 2010   #4
-
0
-

Jde to celkem jednoduše, stačí použiít příkaz Read. Když jako parametr dostane číselnou proměnnou, ví, že má číst jenom čísla, takže automaticky přeskakuje úvodní mezery a na první mezeře za číslem se zastaví.

Konec řádku se detekuje funkcí Eoln a na další řádek se skočí příkazem Readln.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Buckyx
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
27. 8. 2010   #5
-
0
-

.. myslim ze bude stacit read(c1,c2,c3,c4c5); :D:D
nebo for i:=1 to 5 do read(c[i]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.46.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý