Dvě tabulky v jednom .sql filu – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dvě tabulky v jednom .sql filu – MySQL – Fórum – Programujte.comDvě tabulky v jednom .sql filu – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Yety0
Stálý člen
15. 6. 2010   #1
-
0
-

Můj .sql skript vypadá takto

CREATE TABLE IF NOT EXISTS ftbl (
id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
data int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);
CREATE TABLE IF NOT EXISTS stbl (
id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
data int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);

Haází mi to však tuto chybu You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'CREATE TABLE IF NOT EXISTS stbl ( id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, ' at line 6

Ví někdo proč?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.72.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 6. 2010   #2
-
0
-

at testuju jak testuju zadnou chybu se mi z toho vydolovat nepodarilo

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Yety0
Stálý člen
15. 6. 2010   #3
-
0
-

Možná bude problém v tom, že to z toho .sql filu tahám pomocí

$sql = file_get_contents('fixtures/table_up.sql');

A potom to dám jako vstupní parametr do tohoto

dibi::query($sql);

Na druhou stranu nevím jak jinak bych to mohl dělat ....


Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.72.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 6. 2010   #4
-
0
-

no muze byt riziko ze to nechce vic prikazu po sobe

jak to delat... nahrat do tempu a load data from file :D pokud na to mas prava

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Yety0
Stálý člen
17. 6. 2010   #5
-
0
-

Vyřešeno. Rozsekal jsem to do pole (explode) stringů (každý středník znamená konec jedno sql příkazu)
a pak jsem to foreachem prošel a jednotlivé sql příkazy provedl.

Každopádně dík za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.72.–
Kapitán A. J. Rimmer vesmírný dobrodruh
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
17. 6. 2010   #6
-
0
-

To Yety : Na toto bacha, pokud budeš takto parsovat složitější sql příkazy, např. insert, tak musíš ošetřit i výskyt středníku ve varchar, text, atd. Pokud to budou jen podobné příkazy jako v prvním příspěvku, tak to stačit bude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Mergl0
Newbie
11. 11. 2010   #7
-
0
-

Funkce mysql_query() středníky nebere.
Pro konkretni priklad navrhujji primo ve funkcidibi::query rozsekat prikaz pomoci explode.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.185.–
CZechBoY+4
Věrný člen
11. 11. 2010   #8
-
0
-

však existuje nějakej multi_query ale přesně nevim jak se ta funkce v PHP jmenuje, vim jen že je v MySQLi

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
sputnikone+1
Věrný člen
11. 11. 2010   #9
-
0
-

A já nemám rád nekromancery. Praktikují černou magii...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý