Rozhodujem sa, kam ísť študovať informatiku - prihlášku som si dal na techniku do Košíc (FEI TU) a Bratislavy (FIIT STU), neviem sa rozhodnúť a už nemám veľa času :D. Bývam v Michalovciach a do Bratislavy sa mi veľmi nechce, ale zaujíma ma váš názor, hlavne:
- kvalita oboch škôl - či to má cenu porovnávať, alebo je to zhruba na rovnakej úrovni
- uplatnenie v práci (šanca nájsť si prácu, plat...)
- náklady na bývanie
Ale hlavne kvalita tých škôl... Tak ak má niekto nejaké skúsenosti, nech sa s nimi podelí... Ďakujem.
Fórum › Vzdělání
FEI TUKE vs FIIT STUBA
Som studentom na FIIT STU a musim povedat , ze to nie je zla skola. Zamerana je viac prakticky ako teoreticky, tj. same zadania a podobne. Pristup je viac menej zvlastny, obcas zostava rozum stat, ale ked mas pevne nervy tak sa to da.
Co sa tyka kvality, nemozem porovnat, naklady na byvanie a podobne budu urcite vyssie ako v KE.
Aby som to zhrnul, FIIT STU povazujem za najlepsiu IT skolu na slovensku :). Ak sa mylim tak ma opravte :)
Chodim na FEI v BA(3.rocnik - aplikovana informatika) a na FIIT-ku by som neisiel ani za nic :), co od fiit-karov tak len same nadavanie na ich system co kontroluje originalitu kodov a na ich ucitelov... Pocul som o nejakych co chcu na inzinierske studium prestupit radsej na FEI-ku... Jako na FEI-ke som sa musel ucit kopec veci ktore asi nikdy nebudem potrebovat no, ale naucis sa tam robit si dobre tahaky, opisovat, podvadzat a hlavne pit a zabavat :), ... ale to bude asi vsade tak... Na FIIT-ke zas furt len programuju v Jave a nic ine nerobia :)
Ja mám za sebou 3 roky (Bc.) na FIIT a momentálne som skončil 1. ročník Ing.
Škola je to podľa mňa veľmi dobrá, dovolím si tvrdiť je jedna z najlepších na SVK. Máš tu kopec matematických predmetov, prrogramovania, sem tam dačo čo s IT nemá "nič" spoločné.
Náročnosť je podľa mňa celkom vysoká, často odovzdávaš jedno zadanie za druhým, nestíhačky, sem tam aj nejaký ten týždeň, dva voľna.
Škola ke to podľa mňa veľmi dobrá, aj keď som často nadával, že prečo som išiel práve sem (cez tie bezsenné noci), tak neľutujem vôbec.
Čo sa týka toho systému na systém na kontrolu originality. V poslednom čase sa tu na mnohých predmetoch rozšíril plagiarizmus, tak s touto kontrolou súhlasím. Ak si dakto myslí, že vo vypracovanom zadaní zmení meno, dátum a komentáre a odovzdá to, tak sa nečudujem že nadáva. Samozrejme, systém môže označiť za plagiát aj dokument, ktorý nim nie, ale to už je potom v kometencii učiteľa.
Čo sa týka tej javy. Programuje sa v C/C++/Java/PHP/LISP/ASM/... na niektorých predmetoch máš predpísaný jazyk, napr proc. programovanie v 1. semestri, tam je tuším povinné C, neskôr sa môžeš s cvičiacim dohodnúť.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
TUKE FEI Informatika — založil Navi
FEI- I vs. EI vs. PC modelovanie — založil fixxa
Prodam knihy z VSB FEI Java a dalsi — založil Luke007
Ošetření vstupních hodnot — založil Hanisss