Volaní objektu jako proměnou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Volaní objektu jako proměnou – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVolaní objektu jako proměnou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
capek.vl
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 6. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, doufam, že se spravně vyjádřím. pamatuji, že mě to ve staší verzi VB6 fungovalo. ted jsem nahrál VB2010 Express a nejde mi to. Proto zde žádám o radu.

Vytvořím si objekty , a je jedno jestli buttons či picturebox apod.
Po vytvoření máme tedy:
button1.name=button1
button2.name=button2

tak a ja si nactu ze souboru jak se který button má jmenovat. První třeba má být load file a druhý save file.
nactena data tedy jsou
loaddata(1)="Load File"
loaddata(2)="Save File"

tak a já bych rád aby se k těm button přiřadily hodnoty. ve visual basicu 6 jsem to udelal tak, ze se objekty přejmenovaly a to :
button(1)
button(2)

a přiřazení se provedlo jednoduše, bylo pak snadné
for t = 1 to 2
button(t) = loaddata(t)
next t

muže mi nekdo poradit, jak se podobné práce s objekty jako je tlačítko button pracuje v novém VB?

Děkuji

capek.vl@atlas.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.205.–
Reklama
Reklama
capek.vl
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 6. 2010   #2
-
0
-

Zda se , že jsem našel co hledám, ale připadá mi to tedy dost práce na takovou blbost kterou vb6 zvladala... snad to ma opodstatnění.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa289500%28VS.71%29.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.205.–
capek.vl
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 6. 2010   #3
-
0
-

a tady je to zclea krasne a presne popsano.. behem 5 min jsem si to ozkousel a jsem spokojen

http://visualbasic.about.com/od/usingvbnet/l/bldykctrlarraya.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.205.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý