Ahoj,
chci se zeptat, zda jsou nějaká pravidla pro includování hlaviček?
Příklad: mám soubor main.cpp do kterého includuji jen calc.h.
V calc.h mám include knihoven iostream atp. a také třídu a prototypy jejích metod. Pak mám několik souborů, dejme tomu arithmetic.cpp, elementary.cpp a v nich mám rozepsané metody a include calc.h.
Je to takhle správně? Slyšel jsem názor že ano a od někoho jiného zase že ne, a že pro každou hlavičku musí být soubor cpp se stejným názvem.
Fórum › C / C++
Jsou nějaká pravidla pro include hlaviček?
Důležité je to, aby každý header měl v sobě všechno, co potřebuje. To znamená, že by neměl být požadován jiný include před tímto headerem.
Výjimkou může být nějaká globální konfigurace, která se podle nějaké projektové konvence vždy includuje jako první. Další výjimkou je generický header, kterému se nadefinují nějaké symboly preprocesoru a pak se ten header includne, čímž se vygeneruje kus kódu. To se používá více v C než v C++, i když některé věci nejdou jinak obejít ani v C++.
Všechno by to ale měly být dobře zdokumentované výjimky a nemělo by jich být moc (aby zůstaly skutečně vyjímečné).
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů
Podobná vlákna
C++ include vlastních hlaviček — založil kotilion
Důležité: pravidla pro psaní příspěvků — založil DeaLer
Nějaká poloprofesionální placená práce pro studenta — založil Sculptur0
Jaký scriptovací jazyky a knihovny jsou dobrý pro web? — založil MiCizek
Jak zjistit, která dll jsou potřeba pro zpuštění programu? — založil MiCizek
Moderátoři diskuze