Unsafe chyba – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Unsafe chyba – .NET – Fórum – Programujte.comUnsafe chyba – .NET – Fórum – Programujte.com

 

wer
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 6. 2010   #1
-
0
-

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace polealazasobnik
{
class Test
{
unsafe static void Main()
{
const int arraySize = 20;
int* fib = stackalloc int[arraySize];
int* p = fib;
// The sequence begins with 1, 1.
*p++ = *p++ = 1;
for (int i = 2; i < arraySize; ++i, ++p)
{
// Sum the previous two numbers.
*p = p[-1] + p[-2];
}
for (int i = 0; i < arraySize; ++i)
{
Console.WriteLine(fib[i]);
}

// Keep the console window open in debug mode.
System.Console.WriteLine("Press any key to exit.");
System.Console.ReadKey();
}
}
}
tento kod mi vypise chybu
Error 1 Unsafe code may only appear if compiling with /unsafe C:\Users\Pepek\AppData\Local\Temporary Projects\polealazasobnik\Program.cs 10 29 polealazasobnik
prosim poradte

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 6. 2010   #2
-
0
-

Pokud nechceš dělat usafe kód, taj zahoď pointery ...



int [] fib = new int[arraySize];

....

fib[0] = 1;
fib[1] = 1;

....

fib[i] = fib[i - 1] + fib[i - 2];

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
wer
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 6. 2010   #3
-
0
-

To liborb : no ja to prave chci pole pomoci pointeru ale nevim proc mi to pise tu chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 6. 2010   #4
-
0
-

Pokud to opravdu chceš (ale důvod k tomu zřejmý není), tak to musíš povolit v nastavení projektu (Allow unsafe code) viz to hlášení

Unsafe code may only appear if compiling with /unsafe

.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
21. 6. 2010   #5
-
0
-

To liborb : ok diky ja to ted jenom zkousim ale duvod je ten ze takto alokovane pole je rychlejsi nez pres alokocai pomoci new nebot se tam potrebuje pouze pamet zasobniku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Copy may be unsafe — založil Porcepoque

Std::copy may be unsafe — založil Lizzyx

Ukazovatele a unsafe code — založil yterbium

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý