Z jednoho řetězce tři – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Z jednoho řetězce tři – PHP – Fórum – Programujte.comZ jednoho řetězce tři – PHP – Fórum – Programujte.com

 

SuperAdmin0
Newbie
22. 6. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
potřeboval bych poradit jak rozdelit za pomoci PHP jeden retezec do vice promenych. V pocatecnim retezci jsou promene oddelene carkami.

Priklad:
Pocatecni retezec = "pes, kocka, kouhout" rozdelit na $a = "pes", $b ="kocka", $c = "kohout"...

Dík za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
www.netbookportal.cz
Nosko0
Stálý člen
23. 6. 2010   #2
-
0
-

Fcia extract http://php.net/manual/en/function.extract.php
A keďže sa mi nechce spať tak... :)

SPOILER ALERT...



<?php
DEFINE('A', 97);
DEFINE('Z', 122);

$veta = str_replace(" ", "", "pes, kocka, kouhout, srnka");
$hodnoty = explode(",", $veta);
$pole = array();

for ($i=A; $i<=Z,!empty($hodnoty[$i-A]); $i++) {
$x = chr($i);
$pole[$x] = $hodnoty[$i-A];
}

extract($pole);
echo "<pre>";
print_r($GLOBALS);
echo "</pre>";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

TŘI SLOUPCE — založil Vopata

Tri problemy v jednom — založil Fugii

Propojení tří programů — založil Kenvelo

Výpis dat do tří sloupců — založil cheeester

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý