PHP GET – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP GET – PHP – Fórum – Programujte.comPHP GET – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tulen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
23. 6. 2010   #1
-
0
-

Dobrý deň, chcel by som sa vás spýtať na nejaký zrozumiteľný kód php, s využitím funkcie GET a databázy...
Na internete som už našiel veľa príkladov, na GET pomocou formulára a následného zobrazenia v adressbar-e.
Mňa ale zaujíma, že keď mám napr. v databázy nejaké id, tak ako ho za-definujem do premennej a následne zobrazím ako napr.:

http://programujte.com/index?id=6

Ďakujem, za ochotu bol by som rád, ak by ste mi ukázali názorný príklad, ďakujem!

Tulen

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Reklama
Reklama
Tulen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
23. 6. 2010   #2
-
0
-

a samozrejme následne zobrazím obsah napr. profilu užívateľa s ID 6...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
23. 6. 2010   #3
-
0
-

To id už tam musíš nacpat při výpisu odkazu, který na tu adresu povede... Na stránce toho odkazu si pak musíš id vytáhnout:

<?php

$id = $_GET['id'];
?>

a pomocí této proměnné pak tahat záznam z databáze (select * from tabulka where id= '$id')... Vůbec jsem tu ale nemluvil o zabezpečení, ošetřování hodnot atd, to vše bys tam musel zakomponovat, aby aplikace byla bezpečná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.155.–
Tulen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
23. 6. 2010   #4
-
0
-

Aha, ale ako to "napchať" do adressbaru... nejaký ten príkladík :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
marioff0
Expert
23. 6. 2010   #5
-
0
-

obsah index.php

<a href="druha_stranka.php?meno=Tulen">pokracuj</a>

obsah druha_stranka.php
GET obsahuje <?php echo $_GET['meno']; ?>.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Tulen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 6. 2010   #6
-
0
-

Ďakujem, teórii som pochopil, ale neviem, ako to využiť v tomto prípade:

<h1>Zoznam užívateľov</h1>

<?php
require_once "db.php";
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM `uzivatelia` ORDER BY meno") or die (mysql_error());
echo "<table>";
echo "
<tr>
<th>Č</th>
<th>Meno</th>
<th>Mail</th>
<th>Web</th>
</tr>
";
$Pocet=0;
while($Vysledok = mysql_fetch_array($query)){
$Pocet++;
echo "
<tr>
<td>".$Pocet.".</td>
<td>".$Vysledok['meno']."</td>
<td>".$Vysledok['mail']."</td>
<td>".$Vysledok['web']."</td>
</tr>
";
}
echo "</table>";
?>


Neviem, ako by som spravil, taký zoznam, kde by sa dalo kliknúť na meno v štatistike a zobrazilo by to pomocou "GET" jeho profil.
Ako by sa to dalo, pomôžete?

Veľká vďaka!


Tulen

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
24. 6. 2010   #7
-
0
-

Vždyť to tady všechno máš.

Vygeneruješ odkaz:

echo '<a href="profil.php?id=' . $Vysledok['id'] . '">Profil</a>';

A pak to v tom skriptu zpracuješ:
$id = intval($_GET['id']);

$query = mysql_query("SELECT * FROM uzivatelia WHERE id=$id");
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Slim0
Návštěvník
24. 6. 2010   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.211.–
Tulen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 6. 2010   #9
-
0
-

Áno, funguje, to bezchybne, vďaka ! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
Tulen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 7. 2010   #10
-
0
-

hmmm... a ešte ma napadla jedna otázka.
Ak, by som mal napr. "registrácia.php" a uvádzal to ako link : 'nejakastranka.sk/index.php?sekcia=registracia', ale ako by som mohol zabezpečiť to, aby ak by užívateľ zadal - 'nejakastranka.sk/registrácia', aby mu nezobrazilo výsledok,teda len ten kód, ale napr. aby presmerovalo danú stránku na index...

ďakujem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.32.249.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
6. 7. 2010   #11
-
0
-

Můžeš třeba ověřit existenci nějaká proměnné nebo konstanty, kterou vytvoříš pro tento účel v index.php:

index.php

Define('KONTROLA','ok');


registracia.php
<?php

if (KONTROLA != 'ok') exit;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Tulen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 7. 2010   #12
-
0
-

Ďakuje, vyskúšam!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.32.249.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý