Štatistika - strany – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Štatistika - strany – PHP – Fórum – Programujte.comŠtatistika - strany – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Lovec
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 6. 2010   #1
-
0
-

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako by som mohol riešiť, nasledovnú situáciu + príklad:

V index-e mám štatistiku užívateľov, je ich veľa a ak, by som si chcel pozrieť toho, ktorý je úplne dole, tak by som musel dlho skrolovať... Ako, alebo pomocou čoho by som spravil to, aby sa mi napr. na jednu stránku zobrazilo napr. 10 výsledkov (keby bol súčet výsledkov 50) tak aby sa mi to automaticky porozdeľovalo na 5 strán...


Ďakujem, za pomoc a bol by som rád, ak by ste mi sem prihodili, aj nejaký príklad, keďže nemám o tom šajnu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
26. 6. 2010   #2
-
0
-

Pokud to taháš z MySQL, tak stačí použít klauzuli LIMIT (LIMIT start, pocet_zaznamu):

Takto vybereš prvních 10 výsledků:

select * from stat limit 0, 10


Potom stačí jen předávat číslo strany v URL a postupně navyšovat parametr start.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lovec
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 6. 2010   #3
-
0
-

Aha, vďaka a ak by som to chcel napr.

1.
2.
3.
4.
5.
----strana *1*,2,3,4,5...

Ako by sa dalo vytvoriť tie strany s použitím ID aby sa výsledky na 2. rozdielnych stranách neopakovali?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
26. 6. 2010   #4
-
0
-

Tak jak jsem napsal v prvním příspěvku.

Např. odkaz: stat.php?page=2

$pocet = 10;

$start = $pocet * $_GET['page'];
select * from stat limit $start, $pocet

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lovec
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 6. 2010   #5
-
0
-

Tak, už mi to začína byť jasné, posledná otázka ako definovať link napr. "1","2","3"... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
26. 6. 2010   #6
-
0
-

To Lovec : nechápu na co se ptáš. Odkazy uděláš jednoduše, vezmeš počet položek v tabulce, vydělíš ho počtem příspěvků na stranu a vypíšeš potřebný počet odkazů, příp. to můžeš upravit a vypisovat odkazy na pár prvních stran a pár posledních.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lovec
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 6. 2010   #7
-
0
-

Áno, chcel som tie aktívne odkazy... takže automaticky ba sa to pri tvojom postupe zadeľovalo ako:

<a href='stat.php?page=1'>
----
<a href='stat.php?page=1'>
... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
26. 6. 2010   #8
-
0
-

OK, ale s čím potřebuješ pomoct? Vygenerovat odkazy pro jednotlivé strany snad zvládneš? Na to stačí např. cyklus for.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lovec
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 6. 2010   #9
-
0
-

No, práve že to ma zaujíma koľko strán toľko odkazov... neviem, presne ako na to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
26. 6. 2010   #10
-
0
-

Ale to jsem přece už psal, vezmeš celkový počet příspěvků, vydělíš to počtem příspěvků na stranu a je to.

$prispevkySql = MySQL_Query("SELECT Count(*) AS count FROM stat");

$prispevky = MySQL_Fetch_Assoc($prispevkySql);
$stran = $prispevky/$pocet;

for ($i=1; $i <= $stran; ++$i)
{
//tady si vytvoris odkaz na prislusnou stranu
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lovec
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 6. 2010   #11
-
0
-

Aha, veľká vďaka za pomoc, veľmi mi to pomohlo!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 6. 2010   #12
-
0
-

To z_moravec : jen tam máš malou chybku $stran=$prispevky['count']/$pocet ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.53.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
27. 6. 2010   #13
-
0
-

To CZechBoY : Nojo, psal jsem to v rychlosti. Ale stejně jde jen o princip. Ten kód není bez úprav moc použitelný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Zmena strany — založil 7raul

Třídy třetí strany — založil Midnight

Vṕočet strany trojuholníku — založil lukas.balaz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý