Práce se soubory – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce se soubory – PHP – Fórum – Programujte.comPráce se soubory – PHP – Fórum – Programujte.com

 

polonium0
Návštěvník
30. 6. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,

můj problém je v podstatě jednoduchý, rozbaluji zip soubor do složky a toto je řádek, který mi dělá problém:

$fp=fopen($zipdir."/".zip_entry_name($zip_entry),"w");

a ten problém je zde:

Warning: fopen() [function.fopen]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 103576 is not allowed to access /home/www/example.com/subdomains/www/xml/452060310105447_0 owned by uid 33 in /home/www/example.com/subdomains/www/src/rhkFunctions.php on line 25

Je možné to nějakým způsobem obejít tak abych nemusel vypínat safe mode ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 6. 2010   #2
-
0
-

zmen vlastnika tech souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
polonium0
Návštěvník
30. 6. 2010   #3
-
0
-

Mno dobre a to udelam kde ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
30. 6. 2010   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
30. 6. 2010   #5
-
0
-

Pokud je to jednorázovka a máš administrátorská práva, tak můžeš změnit vlastníka.
Pokud jde o normální funkci té aplikace, která umožňuje upload a rozbalení archivů, tak to budeš muset řešít jinak.

Obecně, jak ti z té chybové hlášky asi došlo, safe_mode hlídá, jestli skript vlastněný jedním uživatelem nesahá na datá vlastněná někým jiným. Zároveň ten http server a skript taky většinou (rozhodně ve tvém případě) běží pod jiným uživatelem, než je vlastník skriptu, takže i když na cizí data nesaháš, ale třeba ve svém adresáři (který umožňuje zápis ostatním) tím skriptem vytvoříš podadresář, tak to projde, ale bude vytvořen a vlastněn tím uživatelem, pod kterým skript beží, takže ta kontrola zařve později až se do něj pokusíš zapisovat dál. Stejně tak se soubory.

Takže řešení, která mě zrovna napadají:
Pokud máš ten systém pod kontrolou, nebo je admin vstřícný, tak můžeš vypnout safe_mode. Úplně, nebo pro vybrané skripty (adresáře), omezit ho na safe_mode_gid, atd. Použít suexec, suphp, atd. pro spouštění těch skriptů pod účtem jejich vlastníka. Jednoúčelové privilegované pomocné programy a kdovíco ještě.

Bez administračních zásahů:
Adresáře si připravit předem a nevytvářet další, soubory v nich jednou vytvořit a pak na ně skriptem už nesahat (klasicky třeba obrázky, skript zpracuje upload a pak jen generuje odkazy).
Nepracovat se souborovým systémem přímo, ale funkcemi pro "vzdálený" přístup pod určeným uživatelem (pokud nebudeš sahat na soubory, stačí vytvořit adresáře). FTP, FTPS, SSH, SFTP. Tady je ale nevýhoda, že skript musí znát přihlašovací údaje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Práce se soubory — založil Borisek

Práce se soubory — založil hejnallukas

Práce se soubory — založil Polarski

Práce se soubory — založil Mike.Jt

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý