Tak jsem se vam tuhle zarazil, těsně před odeslánim jedný prostý otázky na fórum. Rekl jsem si: proč si to, ty vole, nenajdeš na googlu??? I stalo se a výsledek tu byl v tu ranu. Tímto se omlouvám všem, který jsem nutil googlit namísto toho, abych jim to sám vyhledal. To fórum totiž opravdu svádí k tomu, aby se člověk jen ptal ostatních. Prostě si tak sedíte v kyblíku plným žvýkaček a ptáte se kamaráda, jestli nějakou nemá. Možná zdvořilost, možná touha po teplím lidským slovu: fucking google it!
Jaká je vaše zkušenost?
Fórum › Offtopic
Googlit či negooglit
Ja google pouzivam dost casto, ale do fora chodim po odpovede na otazky, na ktore by mi google nedokazalo odpovedat, alebo by to bolo velmi casovo narocne (napr. riesenie problemov pri programovani).
Ale mas pravdu, plno ludi sa pyta na veci, ktore by sa dali lahko vygooglit a usetrili by tym cas sebe (nemuseli by cakat na odpoved), aj ostatnym.
No tohle je dost ožehavé téma. K čemu jsou tedy diskusní fóra? K ničemu - najděte si všechno na Googlu!! Ne. Vážně. Diskuse mají smysl a ten kdo vloží příspěvek typu najdi si to na google - no raději ani nekomentovat. Ať raději podobný "radil" neradí!! Nic bych ovšem neměl proti tomu kdyby radil vložil příspěvek i s relevantním odkazem vedoucím přímo k výsledku. Kdyby uživatel něco na googlu našel, neptal by se. Jo je sice pravda, že spousta uživatelů podobných fór vkládá svoje dotazy, proto aby mu je někdo našel, ale je jich jenom malé procento.
To Luk?? Chadraba: To je bohu?el omyl - t?chto l?n?ch u?ivatel? je vcelku hodn? a s?m to poci?uju v diskusi na builderu.
Diskusn? f?ra slou?ej k ?e?en? probl?m? a ne jako poradna pro nehledaj?c? lenochy. Pokud se v jednom vl?knu r?zn? lid? t?ikr?t za sebou zeptaj?, jak p?ev?st ??slo na textov? ?et?zec, tak to u? je v??n? moc a nezb?v? nic jin?ho ne? odpov?d?t stylem RTFM, STFW, GIYF, atd. M?m s t?m osobn? dost zku?enost? a v??te mi, ?e je to pro tazatele p??nesn?j?? ne? p?esn? rada - jednou m? za podobn? ban?ln? dotaz set?eli tak, ?e od t? doby rad?i str?v?m p?l hodiny na googlu a msdn a prolezu historii diskuse, a kdy? neusp?ju, tak se zept?m v diskusi.
A vzhledem k tomu, ?e sem se u? dlouho v diskusi na nic nezeptal, tak je z?ejm?, ?e na googlu se d? naj?t v?echno - v?t?inou nejste prvn? na sv?t?, kdo ten probl?m ?e??. Mnohdy je to dokonce rychlej??, ne? ?ekat na odpov?
Je fakt ?e se n?kdy v Builderu ptaj na ?pln? kraviny. I j? se ob?as pt?m, ale v?t?inou na v?ci kter? nedok??u naj?t na netu.
Opravdu nesn??im ty typy odpov?d? hledej na netu, pou?ij google a podobn?. Nejhor?? je fakt, ?e ty co tomu rozum?j se jakoby "nad?azujou" a sna?? se nad za??te?n?ky povy?ovat, pop??pad? si z nich utahujou. Takov? by fakt ani odpov?dat nemuseli. T?m vůbec nijak nepom?haj.
Je samozřejmě, že pokud něco nejde tak se první hledá na netu, pak se projede historie fóra a teprve pak se vloží dotaz. Protože to tak dělám a řídím se rčením podle sebe soudím tebe, tak odpovídám i na relativně banální dotazy. Mohlo se stát, že onen tazatel zadal do vyhledávání špatná klíčová slova, nebo možná ani neví co hledat, tak proč nepomoci ;)
To Ondra: Není důvod nepomoct, ale to, jestli pořádně nebo ne, může záležet na mnoha aspektech - forma dotazu atd.
To JMM: Dalo by se říct, že to zálěží na individuálním přístupu a nemůžeš to brát takhle globálně - nikdy nevíš, jakej k tomu má kdo důvod.
To DeaLer: To samozřejmě, s tím nemůžu nesouhlasit.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kartezsky soucin dvou mnozin realych cisel — založil fak.gesho
Vývoj HW a SW pro ovládání LED číslic — založil Richard01
SIMULACE CINNOSTI — založil VLAD
Reprezentacia cisla v unsigned int — založil Zajcev
Převod mezi číselnými soustavami — založil Alex